La Federació d’Associacions de Veïns de Manresa ha lliurat 762 euros per a la campanya “Manresa amb el Poble d’Ucraïna”. El president de la FAVM, Toni Erro, en representació del conjunt d’associacions de veïns i veïnes que han donat suport a l’acció, ha realitzat el lliurement a la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera, equipament municipal adscrit al Programa de Cooperació amb la presència del dinamitzador de la Casa, Pancho Bohórquez.

Els diners recaptat es transferiran a les entitats amb presència a Manresa que estan realitzant accions d’acollida al nostre territori o a projectes humanitàries als espais fronterers amb Ucraïna. L’objectiu és reforçar els projectes que cobreixen les necessitats bàsiques de les persones afectades pel conflicte i també incidir en projectes de suport per crear vies segures i contribuir a processos de reagrupació familiar.

En concret, com les resta de recursos recollits en el marc de la campanya Manresa amb el Poble d’Ucraïna, els fons es canalitzaran a través de la Comunitat de Sant’Egidio, Creu Roja, Caritas i Associació Catalana per la Pau.

Manresa amb el Poble d’Ucraïna 

És el nom de la campanya que l’Ajuntament de Manresa va iniciar al març amb l’objectiu d’aglutinar totes les accions de suport i solidaritat al poble ucraïnès, així com donar informació ordenada, veraç i efectiva en relació a l’emergència humanitària a Ucraïna. 

Seguint aquests objectius a l’abril, la Federació va organitzar una sessió informativa amb la participació de la tècnica de cooperació, Rosa de Paz, i les entitats veïnals de la ciutat. En aquesta trobada es va concretar la col·laboració amb el repartiment d’unes guardioles solidàries als barris

“Crec que aquest gest demostra, un cop més, que les entitats veïnals sempre hi som quan cal donar suport a les campanyes solidàries de ciutat” explica en Toni Erro, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa.

Per part de l’Ajuntament, el regidor Jamaa Mbarki, en representació de la corporació, va agrair la sensibilitat i el treball de la Federació, sempre al costat de les activitats promogudes des del Consell Municipal de Solidaritat, òrgan del qual formen part.