ICL Iberia i la Fundació Convent de Santa Clara de Manresa han renovat el conveni de col·laboració amb cosidor adreçat a persones de la comarca del Bages que viuen una situació de risc d'exclusió social.

Una representació de l'empresa amb la presència del seu conseller delegat, Patricio Chacana, van fer una visita al taller-cosidor i van ser rebuts per Sor Lucia Caram i les persones usuàries. La col·laboració es porta a terme des de l’any 2019.

El projecte està orientat a fomentar un espai de relació, aprenentatge de la llengua, habilitats manuals, integració als costums del país, hàbits i valors que beneficia majoritàriament a dones

nouvingudes amb risc d’exclusió social. L'equip que gestiona el projecte està format per més d'una trentena de voluntàries que han aconseguit generar un lloc d'aprenentatge entre cultures diferents. Les dones beneficiàries, amb fills petits, es reuneixen cada dia a l’espai, mentre que d’altres persones voluntàries fan activitats amb els seus fills en els mateixos horaris.

Les persones que es beneficien de la iniciativa aprenen a cosir i reciclar tota mena de roba de vestir per obtenir recursos i eines que els puguin servir per inserir-se al mercat laboral ordinari. En el cosidor s’encarreguen de cosir unes etiquetes de prevenció a la roba i motxilles dels miners.

Durant la trobada també es van explorar noves vies de col·laboració entre l’empresa minera, com ara la formació i inserció laboral de joves amb risc d’exclusió social i altres iniciatives que es

porten a terme des de la Fundació Convent de Santa Clara.