La Colla Castellera dels Tirallongues de Manresa van actuar dissabte a la plaça de la Paeria de Lleida juntament amb els Castellers de Lleida i els Malfargats del Pallars.

Malauradament, els Tirallongues de Manresa van patir la pèrdua d‘un membre de la colla la setmana passada. La colla manresana s‘acomiadava d‘en Josep Buchaca Ortanobas de 51 anys, soci i fundador de la colla. En Josep també havia estat membre dels Castellers de Lleida, és per aquest motiu que la diada s‘iniciava amb dos pilars de 4 de dol en conjunt en homenatge a en Josep per part dels Tirallongues de Manresa i els Castellers de Lleida.

Els Tirallongues descarregaven un 3 de 7 a primera ronda de castells, a segona ronda descarregaven un 3 de 6 amb agulla, un 4 de 6 amb agulla a tercera, i un pilar de 5, s‘acomiadaven amb dos pilars de 4.

La colla local dels Castellers de Lleida descarregaven un 7 de 7 a primera ronda de castells, feien dos intents desmuntats del 4 de 8 a segona ronda i descarregaven també un 5 de 7, 4 de 7 amb agulla, un vano de 5, i 3 pilars de 4.

Els Malfargats del Pallars van fer un intent desmuntat del 3 de 6 i van finalitzar amb dos pilars de 4. Els de Tremp és una colla de formació que es va crear l‘any 2018 amb l‘objectiu d‘aglutinar els veïns del Sobirà i el Jussà i portar la tradició castellera a aquestes comarques de muntanya.

Els manresans ja preparen les dues darreres actuacions de la temporada que tindran lloc el dia 5 i 6 de novembre a la Plaça Crist Rei de Manresa amb motiu de vigílies i Diada de Sant Martí.