Manresa En Comú Podem acusa el govern de la ciutat de manca de sensibilitat a l’hora d’encarar un tema com la necessitat d’espais d’esbarjo tancats per a gossos a tots els barris de la ciutat.

Recentment la formació va presentar una petició a l’Ajuntment demanant un pla integral i un calendari d’actuacions per adequar i tancar les actuals àrees obertes per a mascotes, i crear-ne de noves a tots els barris, especialment a la Font dels Capellans i al Barri Antic.

El govern ha respòs que les àrees de gossos «requereixen d’un espai de dimensions gens menyspreables» la qual cosa no fa possible que n’hi hagi a totes les zones de la ciutat. Admet que els espais actuals no són suficients i que la seva distribució «no és tan homogènia com seria desitjable».

Finalment ressalta que s’està treballant per incrementar el nombre d’aquestes àrees i per millorar la qualitat de les existents.

Aquests arguments no han convençut Manresa En Comú Podem. La candidata a l’alcaldia de la formació, Ana Querol, destaca que «és un tema que afecta directament a milers de famílies amb gossos i a tota la ciutadania que comparteix amb ells els parcs, carrers i places».

Critiquen que tot i reconèixer les mancances existents, el govern no fa cap concreció ni es posiciona sobre la proposta de fer campanyes de sensibilització sobre la tinença d’animals i els respecte a l’espai públic tal i com van demanar.

Manresa En Comú Podem traslladarà la seva proposta a les associacions de veïns i també a entitats i ciutadania.