Regió7

Regió7

El ple debat els pros i contres del fitxatge de Mariona Homs com a directora general

Fem i el PSC alerten que els serveis socials municipals perden representativitat i el govern defensa que també hi ha aspectes positius

Mariona Homs Alsina Arxiu Particular

El PSC i Fem Manresa han manifestat durant el ple de l'Ajuntament d'aquest dijous la seva disconformitat amb que la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs, compatibilitzi aquesta funció amb la de directora general de Serveis Socials de la Generalitat.

Roser Alegre, de Fem, i Anjo Valentí, del PSC, han posat de manifest que els ciutadans no entendran que una regidoria que tenia dedicació exclusiva ara es pugui combinar amb una alta responsabilitat de gestió a la Generalitat.

Alegre ho ha arribat a qualificar de "manca de respecte a la ciutadania" i "forma clara de desprestigiar la política".

Valentí ha subratllat que la situació es dona "en un moment d'alta demanda de polítiques socials".

Mariona Homs primer, l'alcalde Marc Aloy, després, i també Pol Huguet, en nom dels republicans, han defensat la decisió per múltiples motius, entre els quals la dificultat de trobar relleu a sis mesos de les eleccions municipals en un àmbit que requereix d'un llarg aprenentatge i la plena disposició a dedicar el temps que calgui per atendre ambdues responsabilitats.

Homs renúncia a cobrar de l’Ajuntament de Manresa

Prèvia ratificació de la seva inclusió a l’ordre del dia per no haver estat sotmès a informe de la comissió Informativa corresponent, el ple municipal de Manresa ha pres coneixement de la renúncia Mariona Homs Alsina a la percepció de qualsevol assignació econòmica derivada de la seva condició de regidora.

Homs, uns dels puntals de l'equip de govern del republicà Marc Aloy a l'Ajuntament de Manresa, va aplegar el 2019 les funcions que havien estat separades d'acció i cohesió social en una única regidoria d'Acció i Inclusió Social.

El ple també ha modificat l’acord de designació de representants de la corporació en diferents organismes i entitats que requereixen representació municipal, en substitució de la regidora. 

Compartir l'article

stats