La presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) Dolors Feliu, ha assegurat aquest divendres a Manresa que ha constatat que s’està despertant l’activisme per la independència. Ho ha assegurat a la seu de l’ANC a Manresa que ha visitat per primera vegada des que va assumir la presidència el maig passat. Posteriorment ha fet una xerrada a Santpedor.

En un primer contacte amb membres de l’ANC a la capital del Bages, Feliu ha assegurat que «s’està despertant l’activisme», i que Manresa «és un pol fort» d’aquest activisme i, per tant d’idees.

Ha explicat que l’ANC té dos reptes importants d’ara en endavant. La conferència nacional «per posar un horitzó al moviment independentista» que com a molt tard s’ha de fer abans de les pròximes eleccions, i després la «constatació que no ens podem quedar dins l’estat espanyol amb l’última reforma dels desordres públics agreujats», l’anomenada reforma de la sedició.

L’ANC ha convocat una manifestació pel pròxim 6 de desembre «per no deixar que passi». Segons l’opinió de Feliu, es tracta d’una reforma «per fer més còmodament la repressió que ja s’ha fet al món independentista». Feliu ha explicar que «nosaltres seguirem en la defensa dels drets humans i no ens aquietarem. Al contrari. Ens esperona a tenir clar que hem de sortir d’aquest estat espanyol». Ha assegurat que, a banda dels "grans noms", la repressió afecta més de tres mil persones i els "volem visibilitzar". «Hem de fer aquest embat cap a la independència».