L'Ajuntament de Manresa ha presentat aquets dilluns una nova eina per agilitar la tramitació de llicències d'obres. Es tracta d'un assistent telemàtic que facilita l'entrada de documentació relacionada amb les obres i simplifica els circuits. L'objectiu és promoure l'activitat econòmica i la inversió privada a la ciutat. L'Oficina de Llicències va gestionar l'any 2021 més de mil expedients i es calcula que aquest 2022 la xifra serà similar. L'aplicació està dirigida a tota la ciutadania i clarifica el règim aplicable per cada tipus d'intervenció, soluciona possibles dubtes i garanteix que la documentació sigui l'adient. El consistori vol evitar els errors en la tramitació que es donaven fins ara i que feien allargar els processos en excés.

L'assistent té en compte tota la normativa urbanística municipal vigent -el POUM, el Catàleg de Patrimoni i el Catàleg de Masies- a l'hora de classificar cada cas concret que entra a l'aplicació. "Es tracta que des del principi tothom conegui les regles del joc per tal d'evitar endarreriments innecessaris. L'assistent ens guiarà pel camí correcte i ens demanarà específicament el que necessitem", ha explicat l'alcalde, Marc Aloy. Segons dades del consistori, ara mateix s'estan donant resolució a les llicències entre els cinc i els sis mesos.

L'aplicació, que està dirigida a tota la ciutadania, ha entrat en fase de proves aquest dilluns i és previst que es posi en marxa de manera definitiva el primer trimestre de 2023 per tal que sigui l'única porta d'entrada per les tramitacions de llicències i comunicacions d'obra.

Es pot consultar en aquest enllaç.