Regió7

Regió7

Duel d'alcaldes en la presentació del 'Manresa Street Circuit'

Marc Aloy i Jordi Solernou recorren la capital del Bages amb un cotxe de Fórmula 1 virtual

30

L'alcalde de Manresa i el de Sant Joan recorren la capital del Bages amb un cotxe de Fórmula 1 virtual Àlex Guerrero

Avui s'ha presentat en societat a les instal·lacions d'AFK Virtual Events, a Sant Joan de Vilatorrada, el «Manresa Street Circuit» per al videojoc Assetto Corsa, un complement gratuït i que converteix Manresa en la primera ciutat de l'Estat en tenir el seu propi GP fictici. L'streamer i creador de continguts manresà Norman López és qui ho ha fet possible creant un circuit de 5,3 quilòmetres i 28 revolts. El recorregut permet aconseguir velocitats de 300 km/h pel passeig del Riu amb un monoplaça de Fórmula 1.

El circuit, que s'ha creat en un mes i mig, recorre l'orografia de la capital del Bages, respectant les distàncies i els graus dels revolts de la ciutat. A més, el circuit compleix totes les normatives de la FIA per acollir un GP de Fórmula 1.

Durant el recorregut, es pot gaudir dels edificis més emblemàtics de la ciutat com la Seu, la Cova, la Fàbrica Nova i la desapareguda Carpa del Riu. En la versió següent "s'aniran afegint més edificis i també es potenciarà l'àmbit cultural i turístic de la ciutat", explica Norman.

La iniciativa de l'streamer' manresà, conegut a les xarxes socials com a LopezNorman44, ja supera les 1.300 descàrregues i ha arribat a les 500.000 visualitzacions entre Twitch, Youtube i Twitter.

Duel d'alcaldes en la presentació del 'Manresa Street Circuit' virtual

Duel d'alcaldes en la presentació del 'Manresa Street Circuit' virtual

Un circuit com el de Mònaco

La idea va sorgir com una broma, quan el manresà va llegir la notícia on Madrid deia que a partir del 2026 volia acollir el Gran Premi d'Espanya. Norman López sempre ha sigut un aficionat a l'automobilisme, ja que des de ben petit dibuixava circuits. "Vull un circuit a l'estil Mònaco que passi pel rovell de l'ou de la ciutat i per davant de la Seu" assenyala l'streamer. D'aquesta manera, Norman López va començar a crear el circuit, a través de la seva productora, GediMedia, i amb la col·laboració dels dissenyadors 3D Markk_editor i Martí Sugrañes.

Avui, a la presentació en societat, s'ha comptat amb la presència de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i Jordi Solernou, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, que han demostrat les seves habilitats de conducció pels carrers de Manresa. Els alcaldables han provat el simulador, tot i que hi ha hagut algun ensurt xocant en el revolt de la capella de Sant Marc, han aconseguit arribar a la meta molt renyits i proclamant-se campió Marc Aloy.

Un recorregut de 5,3 quilòmetres

El circuit s'inicia als boxs que estan ubicats darrera la Fàbrica Nova, continua per la carretera del Pont de Vilomara, passant per la Bonavista on es pot veure l'edifici de Caixa Manresa. Segueix pel lateral dret del passeig Pere III, la plaça Onze de Setembre i després d'un revolt molt ràpid i d'una frenada complicada, continua pel carrer Primer de Maig. Tot seguit, puja pel carrer Súria fins a arribar a l'Abat Oliba i segueix per les Bases de Manresa, amb un revolt a cegues on es pot contemplar l'edifici de la FUB. El recorregut passa pel carrer Barcelona en direcció a la prolongació d'Àngel Guimerà, passant per davant de l'església de Crist Rei. En aquest punt, el recorregut continua pel carrer Àngel Guimerà i arriba a Sant Domènec. Finalment, baixa per la Muralla de Sant Francesc i, després d'un revolt molt pronunciat, continua pel passeig del Riu. Un cop a la capella de Sant Marc, s'enfila per la Via de Sant Ignasi per arribar a la meta davant de la Fàbrica Nova. Un total de 5,3 quilòmetres que, el monoplaça conduït per Norman López, ha aconseguit completar-la amb un temps d'un minut i mig.

Compartir l'article

stats