La cavalcada de Reis de Manresa recupera el recorregut d'abans de la pandèmia

Els dos últims anys hi havien hagut restricions i canvis d'itineraris a causa de l'emergència sanitàia

Els Reis d'Orient van acabar el seu recorregut davant Fàbrica Nova, l'útim cop que van ser a Manresa

Els Reis d'Orient van acabar el seu recorregut davant Fàbrica Nova, l'útim cop que van ser a Manresa / ARXIU/OSCAR BAYONA

Redacció

La cavalcada de Reis de Manresa recuperarà, aquest Nadal, el seu recorregut habitual. Els dos últims anys es va haver de canviar a causa de la pandèmia. El 2021 es va dur a terme el campament de Reis al Casino, i aquest 2022 es va canviar el recorregut per fer passar la comitiva per carrers més amples fins acabar davant Fàbrica Nova.

És una de les novetats de la campanya de Nadal que es viurà a Manresa aquest any. Torna a la normalitat i recupera activitats com el pessebre vivent del Pont Llarg, que també es va suspendre les darreres edicions.

La cavalcada

La cavalcada dels Reis d’Orient del 5 de gener començarà a les 6 de la tarda la Muralla de Sant Francesc amb el carrer mossèn Vall. Continuarà per Sant Domènec, carrer Guimerà, passeig Pere III, plaça Bonavista, carretera de Vic i Muralla del Carme. El recorregut de sempre.

Com ja s’havia fet abans de l’emergència sanitària, a Sant Domènec els Reis d’Orient i el seu seguici continuaran a peu pel carrer del Born, Plana de l’Om i Sant Miquel fins a la plaça Major.

Abans, l’1 de gener, arribarà a Manresa el príncep Assuan per recollir les cartes dels infants. En aquesta oportunitat l’acompanyaran tres carteres reials, la Sarai, la Fàtima i la Queralt. És una proposta del Casal de la Gent Gran i de Creu Roja. El dia 1 a la tarda seran al Casal del carrer Circumval·lació per recollir cartes.

Assuan i el seu seguici s’estarà a a la plaça Major de Manresa els dies 1, 2, 3 i 4 de gener, de 2/4 de 6 a es 8 del vespre. La recollida de cartes s’acompanyarà d’actuacions de dansa i música.

També hi haurà bústies al pati del Kursaal, al Campi qui Jugui i als principals carrers comercials de la ciutat.

Fira de Santa Llúcia

Per altra part els dies 10, 11 i 13 tindrà lloc la Fira de Santa Llúcia. El cap de setmana dels dies 10 i 11 tornarà a fer-se a la plaça Major amb parades d’articles nadalencs d’artesania, productes del camp, plantes, elements decoratius i tota classe de regals.

Els mateixos dies 10 i 11, la Plana de l'Om acollirà un mercat ple de propostes nadalenques d'artistes i artesans locals, el Mercat Extra Nadal Somiatruites.

El dimarts 13 de desembre, festivitat de Santa Llúcia, hi haurà parades a la Baixada de la Seu.

Com a activitats complementàries, tornarà el Tió Gegant a la plaça Major: els matins de 2/4 d’11 a 2/4 d’1 i les tardes de 5 a 7. Costarà un euro. Els beneficis es destinaran a la Marató de TV3. També es farà el ‘photocall’ nadalenc (3 euros).

Torna el pessebre del Pont Llarg

El pessebre vivent del Pont Llarg, suspès les darreres edicions, es tornarà a celebrar el dia de Sant Esteve. El dia 26 de desembre de les 6 a 2/4 de 9 del vespre. Situat a les primeres cases de pagès del regadiu del Poal, al costat de l’aqüeducte del Pont Llarg, combina escenes bíbliques amb escenes de la vida quotidiana.