Quines afectacions al trànsit hi haurà a Manresa per la Fira de Santa Llúcia?

Aquest dissabte i diumenge es prohibirà la circulació de vehicles per la plaça Major, que acollirà les parades de la fira · Dimarts, es prohibirà l'estacionament i la circulació a l'entorn de la Baixada de La Seu, on es traslladarà

Redacció

La celebració de la Fira de Santa Llúcia a Manresa, els dies 10, 11 i 13 de desembre, que organitzen l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, tindrà diverses afectacions a la mobilitat.

  • El dissabte 10 i el diumenge 11 de desembre, de 9 del matí a 9 del vespre, es prohibirà la circulació de vehicles per la plaça Major, amb motiu de la col·locació de les parades de la fira i de la celebració d'actes diversos. En concret, es tallarà el trànsit de vehicles del carrer de Sobrerroca a l’alçada del control d’accés a l'illa de vianants de la plaça Major, de manera que els vehicles que circulin pel carrer de Sobrerroca es desviaran pel Passatge dels Amics, en direcció a la plaça del Carme i de la plaça d'Europa. Per aquest motiu, en aquest horari, no es podrà circular pels carrers de Sobrerroca, la plaça Major, el carrer del Cap del Rec, la Baixada del Pòpul, el carrer de Sant Miquel i la plaça de Sant Ignasi Malalt.
  •  Dimarts 13 de desembre, de 7 del matí a les 9 del vespre es prohibirà l’estacionament i la circulació per l'illa de vianants de la Baixada de La Seu, amb motiu de la col·locació de parades de venda i la celebració d'actes en aquest espai.

El cap de setmana la Fira de Santa Llúcia portarà parades d’articles nadalencs (artesania, productes del camp, plantes, elements decoratius i tota classe de regals) a la plaça Major. Els mateixos dies 10 i 11, la Plana de l'Om acollirà un mercat ple de propostes nadalenques d'artistes i artesans locals, el Mercat Extra Nadal Somiatruites. Per la seva banda, el dimarts 13 de desembre, festivitat de Santa Llúcia, hi haurà parades a la Baixada de la Seu.

 Com a activitats complementàries, tornarà a fer-se el Tió Gegant: els matins de 2/4 d'11 a 2/4 d'1 i les tardes de 5 a 7. Costarà un euro. Els beneficis es destinaran a la Marató de TV3. També es farà el photocall nadalenc (3 euros), de 2/4 d'11 a 2/4 de 2 i de 2/4 de 5 a 2/4 de 9.