Fem Manresa reclama avenços en la creació del Servei d’Atenció a Homes

El ple municipal va aprovar per unanimitat la moció fa gairebé 2 anys

Roser Alegre, Jordi Trapé i Gemma Boix

Roser Alegre, Jordi Trapé i Gemma Boix / Arxiu/Gemma Camps

Redacció

Fem Manresa ha presentat una pregunta pel Ple del 22 de desembre sobre el Servei d’Atenció a Homes (SAH). El 28 de febrer de 2021, tots els grups municipals van aprovar la moció presentada per Fem Manresa per demanar la creació d’un servei d’atenció a homes per a la promoció de relacions no violentes, com a servei municipal per combatre la violència masclista. 

Es tracta d’un servei no judicialitzat destinat als homes per comprometre’ls amb la lluita contra el masclisme i les relacions sanes i equitatives.

La moció es comprometia a estudiar, durant el 2021, i en el marc de l’elaboració del Tercer Pla d’Igualtat de Manresa, la creació del Servei d’Atenció a Homes. 

També acordava, fins al moment de l’aprovació del Pla d’Igualtat, “intensificar la realització de campanyes de sensibilització i prevenció adreçades a homes, diversificar els cursos i tallers que

aprofundeixin en la conscienciació dels homes en la lluita contra el patriarcat, organitzar més accions amb la finalitat de combatre les violències masclistes i ajudar en la desconstrucció de les masculinitats hegemòniques”.

En aquest sentit, la candidatura municipalista vol saber quin és l’estat de compliment d’aquesta moció i en quin punt està l’estudi per la creació del SAH, ja que quasi 2 anys més tard de l’aprovació de la moció, no tenen informació de què s’hagi avançat en cap dels aspectes als que es comprometia la moció.

Aquesta és una de les dues preguntes que Fem Manresa formularà a l’equip de govern en relació a mocions anteriorment aprovades. 

La Pista Castell en via morta

La segona pregunta és en relació a la moció aprovada al Ple del mes de juny sobre la Pista Castell, presentada pel Club Esportiu Popular, per tal de recuperar-la i instal·lar-hi una pista poliesportiva i un camp de voleibol. 

El govern va esmenar la proposta per incloure-hi la realització d’un estudi “per analitzar la seguretat dels terrenys de la desapareguda Pista Castell aquest any 2022”. En aquest cas, a 10 dies de finalitzar l’any, tampoc tenen cap informació sobre l’estudi al que es va comprometre el govern municipal.

Finalment, Fem Manresa també formularà una pregunta en relació als motius pels quals s’ha esborrat el mural realitzat l’abril de 2021 a la plaça de la Reforma en homenatge a Guillem Agulló i Salvador, militant independentista i antifeixista de Burjassot, assassinat pel feixisme.