Més de 350 persones participen en el dinar de Nadal de Sant Egidi

Han rebut la visitia de Marc Aloy, l'alcalde de Manresa

Marc Aloy parlant amb algunes de les 350 persones que han participat en el dinar de Nadal

Marc Aloy parlant amb algunes de les 350 persones que han participat en el dinar de Nadal / Ajuntament de Manresa

Redacció

Les 350 persones que la comunitat de Sant Egidi va reunir per compartir del dinar de Nadal a Manresa, van brindar perquè ningú no estigui ni se senti exclòs.

Feia dos anys que no es podia celebrar l'àpat d'aquest 25 de desembre a causa de la pandèmia. Es repartia a domicili. De forma que poder-se tornar a trobar "era esperadíssim i fa que estiguem molt satisfets", ha explicat a Regió7 Pere Sobrerroca, de la comunitat. "Som una família gran com el món on ningú no està exclòs", insisteix.

El dinar es va fer en tres espai diferents per poder-hi cabre tots: la Casa de la Pau que Sant Egidi té a la plaça Palmira Jaquetti Isant -a l'antiga plaça Montserrat-, l'escola Joviat i el convent de les Caputxines.

Va ser un dinar "d'una gran família multicultural, multireligiosa i multicolor", explica Sobrerroca. Hi havia famílies refugiades d'Ucraïna, d'Afganistan, de Síria i els anciants i persones a qui la comunitat de Sant Egidi dona suport tot l'any.

Sobrerroca destaca el cas d'una família d'Ucraïna i una de Rússia que van compatir taula i que van brindar per la pau. "Va ser una imatge commovedora".

Un centenar de persones, entre els quals molts joves que cada setmana visiten avis a les residències, han fet possible el dinar de Nadal. A més a més ha coincidit amb el quarantè aniversari del primer dinar de Nadal que va organitzar la comunitat de Sant Egidi a Roma. Llavors van ser 47 persones, ara "som centenars de milers a tot el món". A Manresa se celebra des del 1991.

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, va visitar i felicitar les festes a participants i voluntaris.