Convoquen una concentració setmanal contra les guerres, a Manresa

La trobada es farà cada dilluns a la plaça de Fius i Palà i amb el suport del Consell Municipal de Solidaritat

Concentració de la campanya Aturem Les Guerres, a Tarragona

Concentració de la campanya Aturem Les Guerres, a Tarragona / Arxiu particular

Redacció

"Si els governs no aturen les guerres contra la gent i la terra, la gent aturarem els governs", aquest és el lema de la campanya Aturem Les Guerres que, des del mes de novembre de 2022, s’està duent a terme en diversos municipis i ciutats del territori català, amb concentracions per exigir la fi de totes les guerres i la priorització del treball de pau i de no-violència. Durant el 2022 es van comptabilitzar més d’una trentena de conflictes armats actius al món, a més a més del d'Ucraïna i Rússia, i l'amenaça de guerra nuclear ha ressonat amb força al llarg dels últims mesos.

A Manresa, de manera setmanal, la plataforma responsable convoca concentracions cada dilluns, a les 7 de la tarda, a la plaça Fius i Palà, veïna de la plaça de Sant Domènec, al costat de l'escultura l’Acollida.

A més del treball de pau i no-violència, la campanya inclou, també, el treball contra l’emergència climàtica, "en tant que és un tema urgent i ineludible al qual la nostra classe política ha de fer front i en tant que les guerres tenen un cost mediambiental que no ens podem permetre", remarquen.

Tenen el suport del Consell de Solidaritat de Manresa i a la seva pàgina web es poden trobar totes les accions fetes fins ara arreu de Catalunya.