Cada dilluns, concentració contra les guerres a Manresa

Una seixantena de persones es van aplegar a la plaça Fius i Palà

Imatge de la concentració silenciosa

Imatge de la concentració silenciosa / Jordi Preñanosa

Redacció

"Si els governs no aturen les guerres contra la gent i la terra, la gent aturarem els governs", amb aquest lema unes 60 persones es van concentrar dilluns al vespre de manera silenciosa davant la porta l’Acollida, a la plaça Fius i Palà de Manresa.

Ho van fer per mostrar el rebuig cap a les guerres en general i reivindicar solucions pacífiques als conflictes, així com denunciar l’augment de les inversions en indústria armamentística.

Les concentracions, convocades per un grup de persones i associacions diverses, amb el suport del Consell Municipal de Solidaritat, es duran a terme cada dilluns a les 7 de la tarda i tindran una durada d'uns 20-30 minuts.

Clicant aquí podeu trobar informació i les accions que es van fent arreu de Catalunya.

Durant les accions es reparteix informació dels conflictes.

Una activista comparteix el manifest

Una activista comparteix el manifest / Jordi Preñanosa

[object Object]

El text del manifest repartit:

Des del mes de novembre de 2022 aquesta campanya s’està duent a terme a diversos municipis i ciutats del territori català, amb concentracions per exigir la fi de totes les guerres i la priorització del treball de pau i de no-violència. I és que durant el 2022 es van comptabilitzar més d’una trentena de conflictes armats actius al món, a més del d'Ucraïna i Rússia, i l'amenaça de guerra nuclear ha ressonat amb força al llarg dels últims mesos.

Com a persones , com famílies, com a membres d’organitzacions socials, polítiques, econòmiques, religioses ..... ens comprometem a:

  • No donar cap suport ni justificació a les guerres
  • A reunir-nos i emplaçar als governs perquè aturin les guerres
  • A posar les bases d’agrupacions civils de defensa territorial no-violenta

És en aquest sentit que convoquem a les concentracions de cada dilluns, a les 7 de la tarda, a la plaça Fius i Palà , al costat de la Porta d’ Acollida.

A més del treball de pau i no-violència, la campanya inclou ara el treball contra l’emergència climàtica, en tant que un tema urgent i ineludible al qual la nostra classe política ha de fer front i en tant que les guerres tenen un cost mediambiental que no ens podem permetre