Noves propostes d’alfabetització digital als centres cívics de Manresa

Fins al 25 de gener estan obertes les inscripcions per aprendre a treure partit del mòbil i d’internet

Aula d'informàtica del Casal de les Escodines

Aula d'informàtica del Casal de les Escodines / AJM

Redacció

L'Ajuntament de Manresa ha obert les inscripcions a les noves propostes d’alfabetització digital als centres cívics de la ciutat. Fins al 25 de gener es poden formalitzar i tot seguit començarà el curs "Fes-t’hi amic: com treure partit del mòbil i d’internet".  

Es tracta d'una proposta formativa que pretén aportar autonomia a les persones participants a l’hora de poder fer gestions formals des d’internet o per a usos personals, creatius i lúdics. Vol donar resposta a dubtes sobre com fer una adreça de correu electrònic, enviar un correu electrònic, adjuntar fitxers, fer cerques a internet o instal·lar una aplicació al mòbil.

Serà en vuit sessions al Casal de les Escodines, els dimecres de l’1 de febrer al 29 de març, de 10 a 2/4 de 12 del matí i, al Centre Cívic Selves i Carner, també de l’1 de febrer al 29 de març, de 5 a 2/4 de 7 de la tarda.

Les inscripcions es poden fer presencialment o telefònica al Casal de les Escodines, al carrer Sant Bartomeu, 50 (93 872 54 54) de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre i dissabtes en horari de tarda.

Al Centre Cívic Selves i Carner, al carrer Bernat Oller, 14-16 (93 872 74 77) de dilluns a divendres de 4 de la tarda a 9 del vespre.

Es preveuen vuit noves sessions més d’alfabetització digital del 3 de maig al 21 de juny. Les inscripcions s’obriran del 12 al 26 d’abril.

Cor de Dones i espais creatius

D’altra banda, els grups anuals gratuïts de l’Espai Creatiu de Dansa i el Cor de Dones al Casal de les Escodines funcionen amb una vintena de persones participants cadascun. Si alguna persona hi està interessada pot dirigir-se al Casal de les Escodines i inscriure’s en llista d’espera. Se l’avisarà quan hi hagi alguna baixa.

El Cor de Dones, una coral on crear vincles entre dones d’orígens, realitats i edats diverses en la qual no es requereixen coneixements previs de música o cant coral, es troba els dilluns, de 9.30 a 11.30 h. El dinamitza Maria Ribot, cantant i membre del grup de pop independent Jo Jet i Maria Ribot.

L’organitza conjuntament la regidoria de Cultura i la regidoria de Feminismes i LGTBI.

L’Espai Creatiu de Dansa, funciona els dimarts, de 10 a 12 h i el condueixen les ballarines coreògrafes i docents Maria Ribera Salvador i Nàdia Pesarrodona i Rovira. S’hi realitzen exercicis amb el cos per conèixer el grup, l’espai i reconèixer-se; jocs amb el ritme, el moviment, la plàstica corporal, la composició i s’hi experimenta la capacitat creativa grupal.

Finalment, l’Espai Creatiu d’Escriptura, es realitza quinzenalment d’octubre a juny, els dijous a les tardes al Centre Cívic Selves i Carner. Hi ha dos grups en funcionament, amb una participació d’una desena de persones a cadascun d’ells. Actualment totes les places estan ocupades.