El regidor de Mobilitat, David Aaron López (ERC), va respondre la pregunta formulada per Fem Manresa, en el ple de dijous, sobre quan tornaria la ciutat a disposar de trens de Renfe semidirectes amb Barcelona reconeixent que «a dia d’avui encara no sabem quan es recuperaran».

El regidor de Fem Manresa Jordi Trapé va recordar que fins l’abril passat hi havia sis tres semidirectes entre Manresa i Barcelona, tres d’anada i tres de tornada, que van ser suprimits temporalment. Transcorreguts deu mesos va demanar a l’equip de govern quina era la perspectiva de restabliment d’un servei que ja era molt millorable abans, quan hi havia semidirectes.

El regidor de Mobilitat va respondre que l’Ajuntament havia «demanat explicacions» i li semblava que podien tenir més informació «en unes setmanes».

Sobre el termini d’afectació de les obres també va assegurar desconèixer-lo, va explicar que la supressió dels semidirectes era una de les afectacions per les obres que realitza Renfe en la seva infraestructura, que es mantindran tot l’any 2023, la qual cosa volia dir que havia de ser Renfe qui marqués les repercussions que això tindria.

Sí va assegurar que el govern estava «preocupat» i es mantenia «a sobre» de la qüestió, malgrat tenir «poca capacitat d’influència» per resoldre-la.

Malgrat això es va comprometre a traslladar a Renfe «les inquietuds i si hi ha possibilitat de millora la reivindicarem».