L'organització Poble Lliure organitza una jornada de reflexió a Manresa

Hi intervindrà el diputat al Congrés de la CUP Albert Botran i hi haurà dues taules rodones sobre 'Independència és revolució'

Albert Botran en una compareixença al Congrés amb la també diputada de la CUP Mireia Vehí

Albert Botran en una compareixença al Congrés amb la també diputada de la CUP Mireia Vehí / RICARDO RUBIO/EUROPA PRESS

Redacció

L’assemblea a la Catalunya Central de Poble Lliure organitza el proper dissabte 11 de febrer a Manresa la jornada “Independència és revolució”. Se celebrarà a partir de les 10 del matí a l’espai Òmnium, al carrer Sobrerroca.

La introducció anirà a càrrec del dirigent de Poble Lliure i i diputat de la CUP al congrés espanyol, autor d’un llibre d’assaig polític que ha inspirat el títol de la jornada, Albert Botran Pahissa. A continuació hi haurà dues taules rodones que analitzaran les propostes al voltant de les implicacions polítiques, institucionals i socials d’un procés de ruptura com la independentista.

La primera taula, dedicada a debatre les estratègies en l’àmbit polític i insititucional, comptarà amb la presència de Guillem Fuster Usas (portaveu del Consell de la República i de Poble Lliure), Nora Sánchez Oussedik (secretària d’organització de Comunistes de Catalunya), Dolors Sabater Puig (diputada al Parlament per la CUP i exalcaldessa de Badalona) i Antoni Soy Puig (economista, exalcalde d’Argentona i exsecretari d’Indústria de la Generalitat).

La segona se centrarà en quin és el paper dels moviments populars per a assegurar unes bases socialment avançades en la ruptura independentista. Hi participaran Sergi Perelló Miró (secretari general del sindicat Intersindical-CSC), Alba Gual Bascompte (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) i Pep Peraire Amella (exsecretari nacional de l’ANC i membre de Poble Lliure).

Presentarà i moderarà els debats la periodista Aida Morales Boixader, de l’equip de premsa d’Òmnium Cultural i membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils.