Un piromusical posarà punt final als actes de Manresa 2022

L'Ajuntament farà coincidir l'acte de clausura amb la inauguració dels Jardins de Llum el 18 de febrer

Redacció

Amb un espectacle a la plaça Major i un piromusical. La capital del Bages acomiadarà d'aquesta manera el projecte Manresa 2022 el proper 18 de febrer, un colofó a totes les activitats organitzades els darrers mesos per commemorar els 500 anys de l'estada d'Ignasi de Loiola a la ciutat i que també s'aprofitarà per inaugurar els Jardins de Llum, que aquest 2023 s'allarguen dos dies.

El muntatge, que du per títol 'A taste of nature' i que començarà a les 20 h, és una vídeocreació que es podrà veure a la façana de l'Ajuntament, amb l’actuació en directe de la vídeo artista Alba G. Corral i de la violoncel•lista Björt Rùnars.

Després d’aquesta actuació, tindrà lloc el piromusical, a càrrec de la Pirotècnia Peñarroja, en el qual la llum i la música s’uniran per posar el punt final a l’Any de Celebració de Manresa 2022, tot evocant el missatge de transformació que ha acompanyat el projecte durant aquests mesos.

El mateix 18 de febrer, abans de l’espectacle de cloenda, l’Ajuntament farà una recepció institucional de reconeixement a les entitats, institucions i patrocinadors que han col·laborat en l’Any de Celebració, que han estat una vuitantena.

Per què el 18 de febrer?

L'Ajuntament ha escollit aquesta data perquè seria quan Ignasi de Loiola hauria marxat de Manresa, després d’establir-s’hi durant 11 mesos.

Més enllà de Manresa 2022

Un cop tancat l’Any de Celebració, el projecte Manresa 2022 "continuarà el seu camí", explica l'Ajuntament en un comunicat, "mantenint actes que s’han anat consolidant en la programació cultural de la ciutat i que estan pensats per potenciar la petjada ignasiana que guarda Manresa", com les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià —que enguany se celebraran al març—, el cicle de música Sons del Camí o la Marxa del Pelegrí.

Caminada 'Camí de Comiat'

Dins d’aquestes activitats per potenciar el Camí Ignasià, i com a novetat d’aquest 2023, el dia 25 de febrer es farà la caminada ‘Camí de Comiat’, organitzada per l’Ajuntament de Manresa, l’Ajuntament del Pont de Vilomara, La Cova de Sant Ignasi i la Parròquia de la Salut de Viladordis. Recorrerà els primers 10 quilòmetres del camí que va fer Ignasi de Loiola quan va marxar de Manresa, des de l’Espai Manresa 1522 fins a la plaça de l’Ajuntament del Pont de Vilomara. La inscripció té un preu de 5 euros i es pot fer a la web www.manresa2022.cat i a l’Oficina de Turisme de Manresa (plaça Major, 10) a partir del dimarts 7 de febrer fins al divendres 24.