Jornada del Museu de Geologia i la UPC Manresa sobre els Materials Crítics

Comencen les Jornades de Medi Ambient i Sostenibilitat

Imatge d'arxiu del Museu de Geologia Valentí Masachs

Imatge d'arxiu del Museu de Geologia Valentí Masachs / UPC

Redacció

Dimecres dia 8 tindrà lloc al Museu de Geologia Valentí Masachs i la UPC Manresa la primera sessió de les Jornades de Medi Ambient i Sostenibilitat que organitzen el Camp d'Aprenentatge del Bages i el Servei Educatiu del Departament d'Educació. Aquestes jornades estan dirigides a docents, però estan obertes a tothom que hi vulgui participar.

De 2/4 de 6 a 2/4 de 8 de la tarda es tractarà el tema dels "Materials Crítics: un delicat i complex equilibri mundial". Es presentarà el llibre “Elements and Mineral Resources”, de Joaquim Sanz, Nor Sidki-Rius, Aibgail Jimenez-Franco i Oriol Tomasa (Editorial Springer).

El llibre és un resum de tots els elements de la taula periòdica incloent les terres rares i els minerals industrials. De tots ells es fa una explicació de la geologia, aplicacions i possible reciclatge.

Joaquim Sanz, professor jubilat de mineralogia UPC i col·laborador-conservador de mineralogia del Museu de Geologia Valentí Masachs (UPC) i Nor Sidki Rius, enginyera de Mines, doctorant en Recursos Naturals i Medi Ambient i conservadora de mineralogia del Museu de Geologia Valentí Masachs oferiran una xerrada sobre els anomenats Materials Crítics.

Després de la xerrada es farà una visita al Museu a càrrec de Joaquim Sanz i Nor Sidki on es podran veure físicament aquests material crítics, el mineral d’on surten i les seves aplicacions més importants.