Prop d’un centenar de persones participen en el Joc de Ciutat de la Llum, a Manresa

"La Revolta de les Faves" va comptar amb una trentena de voluntaris pels carrers del Centre Històric

Imatge del Joc de Ciutat de la Llum

Imatge del Joc de Ciutat de la Llum / Arxiu Particular

Redacció

La tarda de dissabte es va convertir en una recerca incansable de faves pels carrers del Centre Històric de Manresa per part dels 82 participants del Joc de Ciutat de la Llum 2023, “La Revolta de les Faves”. Un total de 16 equips, que es van dividir entre Favets (blaus) i Tremendos (vermells), van competir en 4 proves itinerants i 5 punts de control convertits en amagatalls.

Setze equips es van dividir entre Favets (blaus) i Tremendos (vermells)

Setze equips es van dividir entre Favets (blaus) i Tremendos (vermells) / Arxiu Particular

La victòria va ser dels Favets, els quals van arribar a omplir el marcador de faves abans que els Tremendos, després d’una competició molt igualada que es va veure marcada pels avançaments

intermitents de l’equip vermell. Els participants van haver de seguir un conjunt de pistes per trobar les bosses de faves amagades per la ciutat.

Pel que fa a l’organització de l’esdeveniment, aquest va comptar amb una trentena de voluntaris provinents de diferents entitats com Ampans Fundació, diversos alumnes del Cicle Formatiu de

Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turisme del Guillem Catà i l’Equip d’Esplais del CAE.

Els organitzadors es van encarregar de dinamitzar l’activitat al llarg dels carrers i els punts més icònics del Barri Antic en què es van produir bona part dels aldarulls i els amagatalls del fet històric de l’“Avalot de les Faves” (finals del segle XVII).

Així, els actes de la Festa de la Llum 2023 van donar el tret de sortida amb un Joc de Ciutat organitzat per l’Equip d’Esplais del CAE, el CAE i fundació La Xarranca, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, Manresa Turisme i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. De la mateixa manera, també hi col·labora l’Ateneu Popular La Sèquia, els Carlins, la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa i els albergs Xanascat.

Subscriu-te per seguir llegint