La celebració de la Festa de la Llum 2023 i del Carnestoltes Infantil comportarà una sèrie d'afectacions en la mobilitat a la ciutat, especialment del Centre Històric de Manresa. Els primers talls es començaran a registrar el dia 18 i els últims, el dimarts 21 de febrer. Aquestes són les restriccions previstes:

Jardins de Llum, dissabte i diumenge

Dissabte 18 i diumenge 19 de febrer, amb motiu de la celebració de l’acte “Jardins de Llum”; de les 18.30 h a les 21.30 h, es prohibirà l’estacionament i es tallarà el trànsit de vehicles dels següents carrers: Infants, entre plaça Infants i carrer Carme; Joc de la Pilota, Dama, Llussà, Sant Andreu, Sobrerroca, Passatge Amics, Carme, plaça Mil-centenari, plaça Major, Sant Miquel, Baixada del Carme, Baixada del Pòpul, Cap del Rec, Baixada de La Seu i carrer d’en Cirera. 

 

Piromusical de cloenda dels actes de Manresa 2022, dissabte al vespre

A banda dels talls esmentats anteriorment a partir de les 18.30 pels “Jardins de Llum”, de les 20.30 h a les 21 h es tallarà el trànsit de vehicles i vianants del carrer Santa Llúcia amb motiu de l’establiment d’un perímetre de seguretat pel llançament de la pirotècnia de l’acte.

Durant el dissabte no funcionarà l’ascensor de vianants del carrer Santa Llúcia-Plaça Major, atès que l’interior del recinte de l’ascensor s’utilitzarà per al muntatge de la infraestructura del piromusical.

 

Carnestoltes Infantil, diumenge al matí

Diumenge 19 de febrer, al matí, se celebrarà la rua del “Carnestoltes Infantil 2023” per diversos vials del centre de la ciutat i amb una festa final a la plaça de les Oques (carrer Carrasco i Formigeura). Amb motiu d’aquest esdeveniment les afectacions a la mobilitat seran les següents:

A partir de les 11 h, es realitzarà un tall de trànsit al passeig de la República per a la concentració de les comparses i talls de trànsit puntuals durant el recorregut de la rua: Passeig de la República, Plana de l’Om, carrer del Born, plaça Sant Domènec, Muralla Sant Domènec, 1r tram del passeig Pere III, carrer Guimerà (prolongació) i carrer Carrasco i Formiguera - Plaça de les Oques.

Amb motiu de la Festa Final i un cop arribi la rua a la plaça de les Oques es tallarà al trànsit de vehicles el carrer Carrasco i Formiguera, entre el carrer Guimerà i el carrer Ginjoler. Aquest tall de trànsit es mantindrà fins a la finalització dels treballs de neteja del vial. Amb motiu d’aquest acte es prohibirà l’estacionament de l’àmbit esmentat. 

 

Pacte de la Concòrdia i Arribada de la Llum i l’Aigua, dilluns

Dilluns vinent, 20 de febrer, a partir de les 18 h, amb motiu del muntatge tècnic per a l’acte: “El Pacte de la Concòrdia i Arribada de la Llum i l’Aigua al Monument de la Llum” es tallarà al trànsit de vehicles la Muralla del Carme, entre la carretera de Vic i la plaça Infants. Es mantindrà l’accés de veïns carrer Infants.

 

A partir de les 20 h a les 21.30 h, amb motiu de l’acte “El Pacte de la Concòrdia i arribada de la Llum i l’Aigua al Monument de la Llum”, es tallarà el trànsit de vehicles entorn de la plaça Infants, en concret els carrers: Muralla del Carme, entre la carretera de Vic i la plaça Infants; carrer Infants, plaça Infants, carrer del Carme; carrer Joc de la Pilota, entre el carrer Carme i carrer Dama; carrer Puigterrà de Dalt, entre plaça Infants i carrer Sant Salvador; carrer Flors de Maig, entre carrer Puigterrà de Dalt; i el carrer Xiprer.

 

Seguici d’autoritats i de la imatgeria, dimarts

Dimarts 21 de febrer, de les 10 h a les 14 h, amb motiu de l’acte “Seguici d’autoritats i de la imatgeria de Manresa, Pujada i baixada del pilar de quatre a les escales del Carme, Tronada Manresana, Ballada de la imatgeria, participativa i de sardanes”, es tallarà al trànsit de vehicles a diversos carrers de l’entorn de la plaça Major, en concret: carrer Sobrerroca, entre passatge Amics i plaça Major; plaça Major, carrer Cap del Rec, Sant Miquel, Baixada del Carme i Baixada del Pòpul.

Durant l’acte: “Seguici d’autoritats i de la imatgeria de Manresa” des de l’Ajuntament fins a l’Església del Carme, es tallarà el trànsit de vehicles des de plaça Infants i des de plaça Hospital.