Crida de Càritas Manresa: "Ens fan falta pisos!"

L'entitat demana a propietaris d'habitatges que requereixin reformes i que els vulguin posar a lloguer social que entrin en el programa de Masoveria Urbana, on ja en té 20 i aviat n'hi haurà tres més

Una cuina reformada en un pis del projecte de Masoveria Urbana de Càritas Manresa

Una cuina reformada en un pis del projecte de Masoveria Urbana de Càritas Manresa / Arxiu particular

Gemma Camps

Gemma Camps

Per tal d'ampliar la quantitat d'habitatges que té a disposició dins del projecte de Masoveria Urbana, Càritas Manresa fa una crida a propietaris de pisos que necessitin ser reformats i que els vulguin posar a disposició de famílies que necessitin un lloguer social. La intenció és evitar que hi hagi "gent sense casa i cases sense gent", recorda l'entitat.

Enguany, Càritas Manresa està acabant tres pisos més rehabilitats per les mateixes famílies masoveres que hi viuran. Ho fa amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Manresa.

"Gràcies a la confiança de les persones que ens cedeixen els seus pisos per fer petites i mitjanes reformes, portem consolidats una vintena de pisos, i aviat hi sumarem aquests tres. Fem una crida per continuar aquest projecte tan necessari, ens fan falta pisos!".

L'objectiu és poder oferir habitatge en lloguer social, sota la formula jurídica de la masoveria urbana, a famílies necessitades, especialment a les que tenen molt pocs ingressos i que poden fer servir les seves habilitats manuals i professionals en les tasques de rehabilitació d’aquests pisos.

Com funciona?

Càritas parla amb els propietaris que ofereixen l’habitatge, revisa la situació del pis i, una vegada s'han posat d'acord, es responsabilitza del control i de l'execució de l’obra. Al mateix temps, fa la selecció de les persones candidates en col·laboració amb els Serveis Socials municipals, i un cop triades, duu a terme el seguiment i l'acompanyament de les reformes amb la coordinació de l’arquitecte i del cap d’obra.

Les despeses de les reformes pel que fa a la direcció tècnica, la coordinació i el seguiment, van a càrrec de Càritas, que rep finançament de l’Ajuntament de Manresa a través d’un conveni periòdic. Els materials els paga el propietari. Durant el període pactat, els treballs els fa el masover. Després d'executar les reformes en el temps pactat, les famílies masoveres passen a pagar un lloguer social (2 euros /m2).

Les persones que tinguin un pis que volen rehabilitar, o coneixen algú que en tingui i es vulgui acollir a la formula de masoveria urbana es poden adreçar a Càritas Manresa, al telèfon 93 872 15 42 (matins), al local de la Baixada de la Seu, 3 de Manresa o bé enviar un correu al correu caritas.manresa@caritasdiocesanavic.cat. Responsables del projecte s'hi posaran en contacte per donar-los les explicacions que facin falta.