Manresa es prepara per acollir les sisenes Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià amb Marc Ribas i La Cuina de la Rioja com a protagonistes. L’Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i Pep Palau, Von Arend i Associats organitzen les jornades els dies 11 i 12 de març, al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa. Enguany, els protagonistes seran el popular cuiner Marc Ribas Beltran, presentador dels programes ‘Cuines’ i ‘Joc de Cartes’ de TV3, i la cuina de La Rioja, com a territori ignasià convidat.

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià és un esdeveniment en què els productes de la terra, els productors i la cuina del Bages i de les poblacions del Camí Ignasià esdevenen els principals atractius i protagonistes.

D’aquesta manera, el Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa s’omplirà durant dos dies d’unes jornades dinàmiques i participatives, en què el visitant podrà descobrir, tastar i comprar en un mercat de productes agroalimentaris de proximitat i gaudir d’un programa de diverses activitats. Entre elles, tastos guiats i showcookings en directe amb cuiners i cuineres de renom.

Enguany, entre els cuiners hi haurà Marc Ribas Beltran, responsable del projecte gastronòmic Gastronomia Brutal i al capdavant dels programes de televisió ‘Joc de cartes” i ‘Cuines’, el qual farà una demostració de cuina en directe reinterpretant la cuina d’Ignasi Domènech. Tot i haver-hi zones d’accés lliure com el mercat i el wine bar, hi ha activitats que requereixen inscripció prèvia. Estan disponibles a la web www.manresa2022.cat

La comarca del Bages és una de les grans protagonistes de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, ja que compta amb una pagesia que cultiva varietats d’hortalisses i fruites, olis d’oliva verge extra elaborats amb varietats autòctones, formatges i formatgeries artesanes, vins i activitats enoturístiques amb Denominació d’Origen i petits tresors gastronòmics amagats de les cooperatives i associacions de productors. Tot plegat, representat en el mercat i a punt per ser descobert o redescobert per part de tothom qui el visiti. Amb tots aquests productes es faran tastos, maridatges, showcookings i altres activitats relacionades amb el món culinari.

Amb aquesta sisena edició, les Jornades Gastronòmiques, nascudes sota el projecte Manresa 2022, donen continuïtat a la promoció del Camí Ignasià i a la difusió de la gastronomia de les comunitats i regions que travessa.

La Rioja, Territori Ignasià Convidat

A la sisena edició d'aquestes Jornades Gastronòmiques es presenta la figura del Territori Ignasià Convidat, com un reconeixement als indrets per on passa el recorregut ignasià i una oportunitat per descobrir els seus tresors enogastronòmics. En aquesta ocasió, el govern de La Rioja serà l'entitat que participi en aquest fòrum, com a destinació turística gastronòmica convidada, per mostrar la gran qualitat dels seus típics productes agroalimentaris, així com per oferir tasts guiats i demostracions de cuina per apropar al públic la gastronomia de La Rioja i de localitats com Calahorra o Logronyo. Entre les activitats, destaca la presentació de la DOP d'Oli de La Rioja i els tallers dels cuiners Esteban Alegría, del restaurant La Comedia de Calahorra, i el pastisser David Nicolás, des de la pastisseria Ramflor de Logronyo.