Acte veïnal a Manresa sobre l'afectació del pla de rodalies de Renfe

Organitzat per la federació de barris, hi participarà Pere Macias, responsable de coordinació a Catalunya

Pere Macias

Pere Macias / Arxiu/Aniol Resclosa

Redacció

La Federació d’Associacions de Veïns de Manresa i la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya organitzen una xerrada-debat per conèixer l’afectació que té el Pla de Rodalies de Catalunya (2020-2030) al Bages. L’acte se celebrarà dijous, 23 de febrer, a les 6 de la tarda, a l’espai d’Òmnium Cultural Bages-Moianès, al carrer Sobrerroca número 38 de Manresa.

L’acte comptarà amb la participació del coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya, Pere Macias; la intervenció de Josep Maria Olivé, enginyer d’obres públiques i membre de la junta de l’Associació per la promoció del Transport Públic i estarà moderat per en Salvador Soler, enginyer de Camins, Canals i Ports.

Els organitzadors afirmen que es posarà sobre la taula la demanda històrica d'inversions que redueixin el temps de desplaçament entre Manresa i l’àrea metropolitana. "Però també en la millora de la seguretat ferroviària, que minimitzi els risc d'incidències, i la millora de la seguretat ciutadana dins dels trens, a les estacions i a l’entorn d‘aquestes". 

Altres temes que es tractaran serà l'accessibilitat universal al transport públic i la intermodalitat que faciliti la continuïtat dels trajecte mitjançant bus, bicicleta o cotxe compartit.