Althaia crea un Consell Consultiu per contribuir a la presa de decisions

L’òrgan de participació està format per nou persones de reconegut prestigi en el sector de la salut i disciplines relacionades

Membres del nou Consell Consultiu de la Fundació Althaia

Membres del nou Consell Consultiu de la Fundació Althaia / Diari Regió7

Redacció

La Fundació Althaia crearà aquest mes de febrer el Consell Consultiu. Es tracta d’un nou òrgan de participació que neix amb la missió d’assessorar i contribuir a la presa de decisions dels diferents òrgans de govern i de direcció de la Fundació Althaia. En formaran part nou persones de reconegut prestigi i amb expertesa en el sector de la salut o altres disciplines relacionades: Miquel Vilardell, Therese Jamaa, Manel del Castillo, Núria López-Bigas, Quim Erra, Marina Geli, Antoni Esteve, Núria Mas i Lluís Guerrero.

La constitució del Consell Consultiu d’Althaia s’emmarca en el procés de transformació de la governança que ha iniciat la institució amb l’objectiu d’estrènyer vincles amb la universitat, reforçar la participació de la societat civil i adaptar-se als actuals estàndards democràtics de les organitzacions. Entre les tasques que té encomanades aquest nou òrgan de participació hi ha la d’assessorar i acompanyar la institució respecte als plans i projectes estratègics. Contribuirà així, des d’una visió externa, en la presa de decisions estratègiques.

El Patronat serà l’encarregat de nomenar el president.

Miquel Vilardell. Catedràtic emèrit de Medicina Interna a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha presidit les societats catalana i espanyola de Medicina Interna i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. També ha coordinat el conegut com a informe Vilardell sobre la sostenibilitat del sistema sanitari català. El 2015 és president del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari del Govern de la Generalitat.

Therese Jamaa. És vicepresidenta de la companyia Huwaei. Nascuda al Líban, ha viscut a París, Londres i durant més de dues dècades a Barcelona. Té una dilatada experiència en el sector de les telecomunicacions, tant en l’àmbit corporatiu com en vendes, negoci i RSC. Jamaa es va incorporar a Huawei procedent de la patronal de la indústria mòbil (GSMA, Global System for Mobile Communications). Abans, va ser directora de desenvolupament de negoci a Qualcomm Europa durant més d’una dècada, i ha treballat com a directora de vendes i de desenvolupament de negoci a Vodafone per al sud d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica, i com a directora de negoci a Sema Group Schlumberger.

  • Manel del Castillo. Amb una àmplia trajectòria en gestió hospitalària, és director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona des del 2003. També és president de la Fundació Factor Humà i membre del Children’s Hospital’s International Executive Forum des del 2010. President de l’European Children Hospital Association, és metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària i màster en Gestió de l’Empresa Pública per ESADE.
  • Núria López-Bigas. És una biòloga de gran prestigi que està especialitzada en genòmica computacional del càncer i bioinformàtica. És la investigadora principal del grup de genòmica biomèdica a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IRB), professora associada de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i investigadora ICREA des del 2011. Participa en el Consorci Internacional del Genoma del Càncer, és membre electe de l’Organització Europa de Biologia Molecular (EMBO) des del 2017, i el seu grup té finançament de l’European Research Council (ERC).
  • Quim Erra. Germà de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, és diplomat en infermeria i màster en Bioètica. Ha estat Superior Provincial en dues ocasions (2001 i 2004) i Conseller Provincial durant 9 anys. El gener del 2019 va ser nomenat primer Conseller General de l’OHSJD, responsabilitat que exerceix des de Roma. Ha estat membre del Patronat de la Fundació Althaia i president del seu Comitè Executiu.
  • Marina Geli. Llicenciada en Medicina i Cirurgia, és especialista en Medicina Interna. Ha estat diputada al Parlament de Catalunya i consellera de Salut del Govern de la Generalitat entre el 2003 i el 2010. Actualment és coordinadora estratègica del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la UVic-UCC des de l’abril del 2016 i directora general de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC des del setembre del 2019.
  • Antoni Esteve. És doctor en Farmàcia i amb ell pren el relleu i el protagonisme la setena generació de la nissaga de farmacèutics Esteve. Regenta la farmàcia històrica dels Esteve de Manresa i ha ocupat diferents càrrecs als Laboratoris Dr. Esteve, que va presidir del 2005 al 2012. A l’actualitat presideix Esteve Teijin Healthcare, el Patronat de la Fundació Institut Guttmann i és fundador i president d’AdSalutem Institut del Son. És membre numerari de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i la Real Academia de Doctores d’España.
  • Núria Mas. És catedràtica d’Economia, amb un doctorat per la Universitat de Harvard. Directora de Personal Científic i membre del Comitè Executiu de l’IESE Business School i consellera del Banc d’Espanya. La seva recerca se centra en l’economia de la salut, especialment en com organitzar els sistemes sanitaris per arribar a una salut basada en el valor i en el paper dels incentius. Els seus treballs s’han publicat en nombroses revistes internacionals, com el Journal of Health Economics, The Review of Industrial Organization, Food Policy i l’International Journal of Healthcare Finance and Economics.
  • Lluís Guerrero. Llicenciat en Medicina, especialista en Cirurgia Cardiovascular, doctor en Medicina i diplomat en Geriatria. Ha estat membre de la Junta Consultiva de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. També acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, on forma part de la Junta de Govern. Ha estat president de la Societat Catalana d’Història de la Medicina i actualment presideix la Comissió de Patrimoni Històric Sanitari de Catalunya, de l’Arxiu Històric de les Ciències de la Salut Simeó Selga i Ubach.

Subscriu-te per seguir llegint