El bisbe de Vic defensa els oficis tradicionals a la missa de la Llum, que ha omplert el Carme

Romà Casanova ha assegurat que la llum i l'agua, els pilars de la festa, són "signes de vida"

Jordi Morros

Jordi Morros

El dia de la Llum a Manresa ha començat amb la concelebració eucarística a l'església del Carme. Una quinzena de religiosos encapçalats pel bisbe de Vic, Romà Casanova, han oficiat la cerimònia. La majoriad'ells rectors de les parròquies de Manresa i l'entorn.

A l'inici el president de l'Associació Misteriosa Llum, Joan Manel Miquel, s'ha adreçat als assistents per donar-los la benvinguda.

Ha recordat que la missió de l'entitat és garantir la continuïtat i preservar la festivitat dels actes i la tradició de la Llum. Una festa, ha dit, simbòlica i tradicional, i tradició és germanor, ha assegurat.

manel ha agrait la tasca dels administradors de la Festa de la Llum d'enguany, el Gremi de Constructors de Manresa i Comarques, que compleix els seus 700 anys d'història. És l'únic amb origens medievals que encara és actiu. Ha afirmat que han deixat una mostra d'esforç i treball col·lectiu, i que han fet important una feina que es fa amb les mans en un món cada cop més tecnologic.

Per altra part a l'homilia el bisbe de Vic ha ressaltat que llum i aigua, pilars de la festa, són signes de vida. També ha afirmat que l'Esperit Sant aporta llum a l'enigma de l'existència humana.

Romà Casanova ha fet referència al Gremi de Constructors, administradors de la Llum. Construir, ha manifestat, demana esforç, perícia, dedicació, constància i mestratge. En canvi, enderrocar és molt més fàcil. "I si es fa amb odi encara és molt pitjor".

Finalment, ha demanat vetllar pels oficis i que "les noves tecnologies no facin perdre el treball de les nostres mans i intel·ligència".

Subscriu-te per seguir llegint