El candidat de Junts per Manresa diu que canviarà el sistema d'ajuts socials per evitar "fraus"

Ramon Bacardit assegura que cal més control perquè no se'n faci un mal ús del diner públic

Violant Cervera, Ramon Bacardit i Irma Rognoni, a la Casa Lluvià

Violant Cervera, Ramon Bacardit i Irma Rognoni, a la Casa Lluvià / Eduard Vega

Francesc Galindo

Francesc Galindo

L'alcaldable de Junts per Manresa, Ramon Bacardit, va defensar, en un acte a la Casa Lluvià, canviar el sistema d'ajuts socials per evitar "fraus i abusos".

Bacardit s'ha fet seu el sistema de Recepta Social Electrònica, una proposta treballada per l'exregidora de l'Ajuntament de Barcelona Irma Rognoni -present a l'acte-, per implementar-la a Manresa.

Establint un paral·lelisme amb la recepta electrònica sanitària, Bacardit va explicar a Regió7 que es tracta "d'una pauta a seguir amb controls, i que implica compliments per part de l'usuari a qui se li fa la prescripció".

Evitar la cronificació de les ajudes

L'objectiu és evitar la cronificació de les ajudes i garantir que els diners públics arribin on han d'arribar i no se'n faci ni un ús excessiu ni un mal ús.

El candidat de Junts per Manresa considera que no pot ser que en empadronar-se un nombre significatiu de gent digui que el motiu pel qual han vingut a Manresa és "pels ajuts". Vol revertir-ho i que diguin que han vingut "per la feina" que ofereix una ciutat d'oportunitats.

Segons Bacardit, en aquests moments l'Ajuntament de Manresa dona un elevat nombre d'ajudes que no estan quantificades i que estan distribuïdes en diferents partides pressupostàries, cosa que fa molt difícil poder fer-ne un seguiment i, sobretot, saber si se n'està fent un bon ús. 

Recepta Social Electrònica

L'aplicació de la Recepta Social Electrònica implicarà revisar totes les ajudes socials que dona l'Ajuntament de Manresa i fer-ne un millor seguiment.

Els missatges en l'àmbit social llançats per la candidatura són que de la misèria se surt amb solidaritat, però també amb esforç. I que les partides destinades a ajuts socials no són infinites

Ramon Bacardit acompanyat de l'exconsellera de Drets Socials, Violant Cervera i de l'exregidora de Família de l'Ajuntament de Barcelona Irma Rognoni va presentar la Recepta Social Electrònica (RSE), que és la proposta que Junts posa sobre la taula per tal d'evitar el frau i garantir que els diners públics destinats a ajuts socials assoleixin l'objectiu pel qual es donen: assistir les persones i les famílies perquè surtin d'un mal moment i d'una situació crítica.