Impulsem Manresa idea un espai per a macroconcerts al parc de l'Agulla

Projecta com crear i gestionar un escenari ‘flotant’ i grades naturals per a 5.000 persones

Recreació de l’escenari flotant per a concerts i actuacions al parc de l’Agulla de Manresa

Recreació de l’escenari flotant per a concerts i actuacions al parc de l’Agulla de Manresa

Francesc Galindo

Francesc Galindo

La candidatura Impulsem Manresa, encapçalada per Joan Vila, ha projectat com convertir el parc de l’Agulla en un espai per a macroconcerts i actuacions.

Les grades i l'escenari se situarien en una punta del llac

Les grades i l'escenari se situarien en una punta del llac

El treball tècnic l’ha fet l’equip d’Arquitectura i Urbanisme d’Impulsem, dirigit per Jesús Alonso   -exdegà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i membre de la llista-, i preveu una infraestructura integrada paisatgísticament, de manera que, quan no se’n faci ús, el parc tingui pràcticament el mateix aspecte visual que ara. El disseny inclou un escenari flotant i unes grades naturals per a unes 5.000 persones. Suposaria una inversió total al voltant dels 790.000 euros. Segons Vila, «amb aquesta infraestructura d’oci i cultura disposarem d’un espai molt potent i atractiu, i ens posicionarem com a capital de la cultura de la Catalunya central, i una ciutat de referència internacional».

El projecte preveu una estructura perfectament integrada en el paissatge

El projecte preveu una estructura perfectament integrada en el paissatge

La seva proposta és que s’afegeixi aquesta prestació nova al parc, que brindaria a Manresa «l’oportunitat de ser un centre neuràlgic de la cultura multitudinària». El projecte inclou un escenari amb aparença de plataforma flotant sobre la làmina d’aigua, que incorpori tots els serveis i espais auxiliars en un dic soterrani sota l’aigua del llac. Aquest escenari, situat a uns 25 metres dins del llac i de dimensions molt semblants a les del teatre Kursaal (25 per 15 metres), podria, també, tenir ús com a mirador del parc des de la làmina d’aigua.

Ocuparia menys d’una desena part de l’entorn més proper del llac. Plantegen un model publico-privat de gestió, «similar al Kursaal amb l’entitat El Galliner». La inversió « haurà de ser duta a terme pel Parc de la Sèquia, que haurà de requerir fons de l’Ajuntament a través de l’empresa pública Aigües de Manresa».

Graderia aterrasada

Graderia aterrasada

Posa d’exemple els concerts de Bregenz al llac Constança a l’hora de situar-se com a referent, mentre que «a Manresa li cal treballar més la cultura com a dinamitzador turístic i viver de talent». Recorda que el 2010 una proposta premiada pel Consorci de l’Agulla va ser un amfiteatre i un mirador dins del llac.

El referent del concerts de Bregenz al llac Constança

El referent dels concerts de Bregenz al llac Constança

Subscriu-te per seguir llegint