Impulsem Manresa penja cartells en parades de bus de Barcelona per denunciar el servei de Monbus

Considera "inadmissible i poc segur" que alguns usuaris hagin d'anar drets a més de 100 km per hora

Cartells a una parada de Monbus a Barcelona

Cartells a una parada de Monbus a Barcelona / Arxiu Particular

Redacció

La candidatura Impulsem Manresa ha penjat cartells a diverses parades de bus de Barcelona on s’atura Monbus per fer el servei des de Manresa. Impulsem ha fet públic un comunicat en el qual "denuncia el servei deficient i perillós que dona la companyia als seus usuaris, especialment en la franja de màxima afluència a primera hora del matí".

Impulsem considera "inadmissible i poc segur que alguns usuaris, principalment estudiants, hagin de fer un viatge de més d’una hora i amb una velocitat de més de 100 km/h drets o asseguts al passadís de l’autobús". 

Passatgers sense seient

Passatgers sense seient / Arxiu Particular

Les persones que es fixin en els cartells podran, a més, utilitzar un codi QR que els redirigirà a la pàgina web de la candidatura, on poden consultar una bateria de propostes que Impulsem tirarà endavant per acabar amb aquesta problemàtica.

Les mesures proposades:

  • Vehicular la millora de les connexions al Bages a través de la Taula de Mobilitat involucrant els principals actors del teixit social, econòmic i les altres administracions locals de la comarca. 
  • Exigir a la Generalitat que requereixi a Adif i Monbus que garanteixen el servei en condicions i, en cas contrari, s'executin les penalitzacions corresponents segons contracte.
  • Avaluar la promoció de serveis de carsharing (la modalitat de cotxe compartit) entre Manresa i les principals universitats de l'Àrea Metropolitana (UAB, UB, UPF, entre d'altres) si el servei segueix sent deficient.
  • Millor adaptació dels horaris de transport públic als horaris laborals i dels estudiants de les universitats properes.
  • Auditar la velocitat dels autobusos. Sovint passen dels 100km/h i això suposa un perill pels usuaris.

Subscriu-te per seguir llegint