Entrevista | Rosa M. Sáiz Digestòloga de l'Hospital Universitari de Burgos

Rosa M. Sáiz, especialista en digestologia: "L'important no és treure pòlips, sinó identificar què necessita cada pacient"

La doctora s’ha format en una nova tècnica d’origen japonès que ara Althaia i el metge Ignasi Puig difonen

Rosa M. Sáiz, de l'Hospital Universitari de Burgos, es forma amb Althaia

Rosa M. Sáiz, de l'Hospital Universitari de Burgos, es forma amb Althaia / ARXIU PARTICULAR

Jordi Morros

Jordi Morros

Rosa M. Sáiz és especialista en digestologia de l’Hospital Universitari de Burgos. S’ha format en la nova tècnica d’origen japonès que ara Althaia i el metge Ignasi Puig difonen. Va comentar que al Japó estan més avançats en l’àmbit de les endoscòpies i el diagnòstic òptic. «L’important no és treure pòlips, sinó identificar bé què necessita cada pacient», va explicar a Regió7 mentre es dirigia a Madrid a participar en un congrés nacional de digestius.

De la formació va destacar que permet comprendre o corregir conceptes que eren erronis, refermar els bon, i a més a més adquirir noves habilitats i coneixements més avançats que fins ara només es podien trobar al Japó.

La tècnica de la magnificació o zoom «et permet apropar-te més al pòlip i predir de forma exacte si serà dolent, no serà dolent, si s’ha de treure o fer cirurgia». Va precisar que la tecnologia és el que fa possible contemplar les lesions d’una forma més clara, però que també cal entrenament per saber-ho interpretar. És per això que va assegurar que gràcies a cursos com aquests «es transmet informació» i, per tant, qualitat assistencial. Sáiz va assegurar que ja utilitza la nova tècnica a l’Hospital de Burgos, i va destacar que no s’ha de valorar la quantitat sinó la qualitat de l’assistència. L’especialista va remarcar que amb coneixements i argument «sempre pots fonamentar més les decisions que prens».

Subscriu-te per seguir llegint