Per què se suïciden els joves? L'Institut Pius Font i Quer convida un expert a parlar-ne

Una quarantena de famílies van assistir a l'acte, organitzat per l'AFA amb el suport del centre manresà · Joan Carles Folia va recomanar potenciar la comunicació i fugir de la sobreprotecció

Un moment de la xerrada de Joan Carles Folia al Pius Font i Quer

Un moment de la xerrada de Joan Carles Folia al Pius Font i Quer / AFA Institut Pius Font i Quer

Redacció

L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'Institut Pius Font i Quer de Manresa, amb el suport del centre, ha organitzat aquesta setmana una xerrada sobre Per què se suïciden els joves? Primera causa de mort en persones entre els 15 i els 29 anys a Catalunya, a càrrec de Joan Carles Folia, coach i assessor educatiu, que fa més de 10 anys que es dedica a abordar temàtiques relacionades amb la maduració i amb el creixement, i que ha impartit més de 500 conferències relacionades amb l’abús de les pantalles, la sobreprotecció i l’educació emocional dels infants i adolescents.

La importància de l'acompanyament des de petits

A l’acte, que va tenir l’assistència d’una quarantena de famílies de l’institut, Folia va traslladar al públic assistent la importància que, des de tots els àmbits, es creï una plataforma d’acompanyament i de suport als fills i filles des de que són petits, evitant la sobreprotecció i potenciant la comunicació, de manera que, un cop entrin a l’adolescència, puguin ser més resilients i sàpiguen equilibrar èxits i frustracions i utilitzar eines i recursos per entomar la vida amb realisme i fortalesa.

També va parlar d’una nova i creixent forma de bullying escolar: el ciberbullying, que es pot donar fora de l’espai físic del centre i durant les 24 hores del dia, i que pot arribar a ser el detonant que empenyi l’adolescent a llevar-se la vida si no compta amb una base emocional sòlida i amb un acompanyament efectiu dels adults.

Un viatge per les etapes de la maternitat i paternitat

En finalitzar, Folia va fer entrega a la biblioteca de l’institut de dos exemplars del seu llibre Quan siguem pares, no ho farem mai. Aquest llibre és un interessant viatge per les diferents etapes de la paternitat i de la maternitat. Un recorregut que, als que ja han viscut aquesta experiència, els transporta a tot allò que ells no haurien fet mai i que han acabat fent. I, per als que encara no l’han viscut o que estan a punt de viure-la, els endinsa en aquest terreny desconegut, els obre la mirada i els condueix per aquesta gran experiència de vida.

Subscriu-te per seguir llegint