El PSC de Manresa basteix una llista amb component sindical, docent i empresarial

En formen part la Secretària General d’UGT del Bages-Berguedà, Mercè Gómez; l’exdirector de l’EPSEM Joan Jorge i la directiva del grup Diesa Isabel Sánchez

Fran Expósito, Anjo Valentí, Isabel Sánchez, Mercè Gómez i Pere Massegú

Fran Expósito, Anjo Valentí, Isabel Sánchez, Mercè Gómez i Pere Massegú / Arxiu Particular

Francesc Galindo

Francesc Galindo

L’alcaldable del PSC de Manresa, Anjo Valentí, comença a mostrar les cares que l’acompanyaran en les primeres posicions de la llista electoral que encapçalarà i entre les quals hi ha representants de l’àmbit sindical, docent i empresarial.

 L’actual Secretària General d’UGT del Bages i Berguedà, Mercè Gómez, és la proposta socialista per ser la responsable d’una nova regidoria de Relacions Laborals i Creació d’Ocupació, com un dels eixos principals del programa socialista.

Isabel Sánchez, advocada responsable del departament jurídic i administratiu del grup de Restauració Diesa, «fa el pas des del sector privat per liderar una regidoria de Foment del Comerç i Hostaleria amb l’objectiu d’impulsar l’activitat comercial i de restauració a la ciutat», ha afirmat Anjo Valentí.

L’exdirector de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) del 2002 al 2008, Joan Jorge, també estarà entre els deu primers com a possible regidor d’Innovació i Universitats.

Un altre representant sindical membre de la llista és Fran Expósito per encapçalar una regidoria d’Espai Públic Accessible i Manteniment Urbà. 

L’alcaldable ha explicat que serà «el primer representant sindicalista de CCOO que formarà part de la nostra candidatura». Ha destacat que «CCOO és el sindicat majoritari a l’Ajuntament de Manresa, i Expósito és un dels seus màxims representants dins el Comitè de Personal del consistori».

Per a una futura regidoria d’Hisenda i Creixement Econòmic, Valentí ha triat Pere Massegú, servidor públic manresà des de l’any 1979 amb el primer ajuntament democràtic, actualment jubilat. Ha desenvolupat càrrecs de responsabilitat a l’Administració municipal en les Àrees d’Hisenda i Pressupostos, Planificació i Promoció Econòmica. 

D’altra banda, el membre més jove de la candidatura en posicions destacades és Mario Estrada, manresà de la Font dels Capellans, Secretari d’Organització de la Joventut Socialista de Catalunya a les Comarques Centrals, i membre de la Comissió Executiva del PSC de Manresa. Actualment és estudiant de Ciències Polítiques i de l’Administració.

"Un ventall divers"

Valentí ha avançat que a la llista hi haurà 13 dones i 15 homes, «amb un ventall divers professional i generacional -dels 22 anys a més de 70- de diferents barris i àmbits professionals i socials de la ciutat».

Per al cap de llista, la candidatura a les eleccions del 28 de maig «reflexa valors que són intrínsecs al nostre projecte: serenor, humilitat, tenacitat i honestedat. Hem estat sempre una formació de govern, de vocació de govern amb bagatge i fiable», afirma.