Relleu als Armats, rector nou a la benedicció a Crist Rei i processó en silenci

Demà al matí hi haurà Festa del Banderer i, al vespre, la processó recuperada l’any passat

Sortida de la Processó del Silenci de la Seu | ARXIU/OSCAR BAYONA

Sortida de la Processó del Silenci de la Seu | ARXIU/OSCAR BAYONA / G.Camps/A.Díaz. Manresa

G.Camps/A.Díaz. Manresa

Després del pregó de Setmana Santa de dimecres, els actes del programa portaran, demà, al centre de Manresa la Festa del Banderer dels Armats, que inclourà el relleu del capità manaia; la benedicció de Rams, i la Processó del Silenci recuperada l’any passat, després que es deixés de fer el 1968.

Els Armats sortiran de la plaça de Fius i Palà a les 10 del matí i faran parades a la residència Valldaura i a la de Sant Josep. A les 11, arribaran al carrer de Barcelona amb el de Carrasco i Formiguera, on tindrà lloc el canvi de banderer i el relleu del capità manaia. Cap a 2/4 d’1, continuaran el recorregut, que acabarà pels volts de la 1 a Crist Rei, on faran les evolucions.

La benedicció de Rams es farà en diverses parròquies de Manresa: Caputxines (8.45 h), Sagrada Família (9.30 h), Seu (10.45 h), Crist Rei, amb l’estrena en la benedicció a les escales del temple del rector Martin Kabamba (11 h). També a les 11 es farà a l’Esperança, Mercè, Roser i a la Sagrada Família. Al Carme i a Sant Pere Apòstol (11.45 h), Montserrat (Balconada) i Cova (12 h), a Sant Josep (12.15 h), a Valldaura (12.30 h) i a Viladordis (13 h).

De 2/4 de 8 del vespre a 2/4 d’11 de la nit hi haurà talls puntuals de trànsit per carrers del Centre Històric amb motiu del pas de la Processó del Silenci, que sortirà a les 8 de l’interior de la Seu.

«Penitència transvestit»

L’actor manresà i drag-queer Blau Piqué farà aquest Diumenge de Rams una performance per reivindicar els drets dels transvestits i de les persones transsexuals. Recrearà la figura d’un Jesucrist transvestit portant la creu per visibilitzar «la càrrega i el dolor del col·lectiu». El recorregut d’aquesta «Penitència transvestit» començarà a les 9 del matí des de la Ben Plantada i acabarà a la plaça Major.

Subscriu-te per seguir llegint