Presenten els treballs de recerca d'alumnes de batxillerat del Bages i del Moianès

L'acte se celebrarà el dijous 20 d'abril al Museu de l'Aigua i el Tèxtil

la ioloncelista i directora d'orquestra Noemí Pasquina parlarà sobre recerca i música durant l'acte

la ioloncelista i directora d'orquestra Noemí Pasquina parlarà sobre recerca i música durant l'acte / ARXIU PARTICULAR

Redacció

El proper dijous 20 d’abril es durà a terme la presentació del llibre «Treballs de recerca d’alumnes de batxillerat del Bages i del Moianès. Curs 2022-2023». Se celebrarà a ls 5 de la tarda al museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa.

Es tracta d’una publicació anual que es publica des del curs 2000-2001 i que recull els resums dels treballs de recerca més destacats presentats per alumnes de segon de batxillerat, i un annex amb una breu fitxa de la esta de treballs.

Els objectius de la publicació del llibre són els d’oferir un marc de reconeixement als treballs d’investigació més destacats realitzats pels alumnes, divulgar-los fora de l’àmbit escolar, contribuir a incentivar la seva qualitat, servir com a referent temàtic i metodològic per alumnes que fan primer de batxillerat, i potenciar el concepte de recerca.

A l’acte de presentació hi haurà dues parts. A la primera, la violoncelista i directora d’orquestra cardonina Noemí Pasquina pronunciarà la xerrada «La recerca com a mètode de treball en la música. Equilibri entre el jo artista i el jo intèrpret».

Després hi haurà el lliurament del llibre als alumnes que han aportat el resum del seu treball.

L’edició del llibre és una iniciativa del Centre de Recursos Pedagògics Bages amb la participació dels 17 centres de secundària que del Bages i el Moianès. Té el suport del Consell Comarcal del Bages, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, la Fundació Universitària del Bages, i la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia.

Se n'han editat 923 exemplars i s'han seleccionat 65 treballs.