La UPC Manresa engresca noies de la Catalunya Central a entrar al món TIC

El Dia Internacional de les Noies en les TIC a la Politècnica ha inclòs un taller, una xerrada i una visita al Techlab

Un moment de la jornada celebrada a les instal·lacions de la UPC Manresa

Un moment de la jornada celebrada a les instal·lacions de la UPC Manresa / UPC Manresa

Redacció

El quart dijous del mes d’abril se celebra, des de l’any 2011, a més de 160 països de tot el món, el Dia Internacional de les Noies en les TIC (Girls in ICT Day), una iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), organisme especialitzat de les Nacions Unides per a les TIC.

L'objectiu és que entitats, governs i empreses s'impliquin a difondre les oportunitats que poden oferir les TIC a adolescents i estudiants universitàries per a la seva carrera professional. Amb aquesta campanya es vol crear un ambient global que animi i impulsi les joves a considerar carreres en el creixent camp de les TIC i trencar així amb la gran diferència que encara hi ha entre la quantitat d’homes i dones que exerceixen professions relacionades amb les TIC.

Al TechLab Manresa i la UPC Manresa (Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa) comparteixen aquests objectius i fa anys que se celebra aquesta jornada. Des de llavors hi ha participat força noies de la Catalunya Central.

Continguts de la jornada

En la present edició, les activitats han començat amb la presentació i benvinguda per part d’Inmmaculada Martínez, directora del Departament d’Enginyeria Minera, Industrial i TIC (EMIT) que ha dirigit unes paraules a les noies. Tot seguit, s’ha fet el taller “Imaginem un Smart Insti” de la mà d’Helena Cadevall, alumna del Grau en Enginyeria de Sistemes TIC. En aquest taller les noies han proposat coses que voldrien millorar als seus instituts i han buscat solucions tecnològiques per fer-ho, descobrint així què fan les enginyeres i els enginyers TIC.

Ha acabat amb una xerrada de Natàlia Pujades, cofundadora d'Scatch School, que ha explicat la seva experiència en la tria dels estudis i en l’emprenedoria. Tot i que li agradava la tecnologia, no es va atrevir a estudiar una enginyeria, però al final s’ha acabat dedicant al món de les TIC.

Ha estat una jornada engrescadora per a les assistents, que han pogut veure el potencial de les TIC. Davant l’interès mostrat, s’ha decidit finalitzar l’acte amb una visita a l’equipament del Techlab Manresa.