Impulsem Manresa lamenta que fa cinc mesos que no es reuneix la Taula de Seguretat

La candidatura recorda que encara persisteix la sensació d’inseguretat amb actes vandàlics que no han d’anar necessàriament lligats a la violència física

L'alcaldable d'Impulsem Manresa, Joan Vila

L'alcaldable d'Impulsem Manresa, Joan Vila / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

Impulsem Manresa crítica que la Taula per la Seguretat, el Civisme i la Convivència de Manresa no s’hagi reunit des del desembre de l’any passat. Malgrat que en l’últim informe l’Ajuntament presumís d’una reducció del nombre de delictes en l’any 2022 comparant-lo amb el 2019, considera que aquestes dades no representen la realitat de la situació a la ciutat, que continua sent delicada, i es demostra cada dia amb actes vandàlics.

L'alcaldable Joan Vila afirma que si bé és cert que no s’ha repetit l’onada de delinqüència de l’estiu i la tardor del 2021, la percepció de molts manresans i manresanes quan passegen pel carrer és encara d’inseguretat. "I aquesta sensació no necessàriament ha d’anar lligada a violència física, homicidis i assassinats, sinó que també té a veure amb actes delictius com robatoris o accions contra vehicles, com ara ratllar cotxes estacionats, una pràctica que s’està convertint en habitual en alguns punts de la ciutat". 

És per això que demanen que la Taula per la Seguretat, el Civisme i la Convivència es torni a reunir el més aviat possible per abordar la situació actual, i explori noves fórmules per detectar amb antelació les persones reincidents.

Preservar la seguretat

L’alcaldable d’Impulsem, Joan Vila, destaca que "farem entendre als nostres habitants i visitants, que Manresa no és una plaça fàcil per establiment de personatges conflictius perquè els hi farem la vida impossible”. 

Des d’Impulsem, seguint l’exitós model de Terrassa, impulsarem “un comandament únic entre els diferents cossos de policia i proposarem fer un equip de treball format per l'Ajuntament, la policia i la judicatura per tal d’exercir pressió i seguiment als grups conflictius”. Per la candidatura, la seguretat és un dret bàsic que cal preservar si volem ser una ciutat referent en la qualitat de vida de les persones.

Per altra banda, reivindiquen que en la Taula de Seguretat no hi hagi vetos d’assistència, com va succeir en la del passat mes de desembre, "quan es va prohibir assistir-hi a la Cambra de Comerç, representada per Joan Vila. Aquest veto va ser imposat per l’alcalde, Marc Aloy, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Calmet".