Així ha estat la penjada de cartells de candidats a l'alcaldia de Manresa

Els partits han donat el tret de sortida a la campanya electoral amb la tradicional encartellada

Diferents partits de Manresa durant la nit de penjada de cartells electorals

Diferents partits de Manresa durant la nit de penjada de cartells electorals / Arxiu particular

Andrea Izquierdo

Andrea Izquierdo

Oficialment, la campanya per a les eleccions municipals del 28 de maig ha donat el tret de sortida aquesta matinada. I això ha comportat que, a partir de les 12 de la nit, els partits que es presenten a la capital del Bages hagin fet la penjada tradicional de cartells per demanar el vot. A Manresa, com en les anteriors eleccions municipals, es presenten deu formacions.

Entre les que han compartit com ha estat aquesta primera nit de campanya electoral hi ha ERC. La nit va començar amb un sopar al seu local, a la plaça Major, per tot seguit iniciar amb la tradicional encartellada.

L'actual alcalde de Manresa i alcaldable del partit, Marc Aloy, ha compartit amb els seus seguidors de Twitter les imatges d'una nit que suposa el tret de sortida "d'una campanya electoral apassionant, que hem treballat durant mesos". El batlle de la capital del Bages s'ha mostrat il·lusionat per "voler seguir transformant la ciutat" i ho fa "amb més força i il·lusió que mai". A ERC li corresponien 4 pancartes, 2 columnes, 1 cartellera i 532 fanals.

Per la seva banda, Junts també ha encetat la campanya amb un sopar. No molt lluny d'ERC, han establert la Taverna 1913 com a punt de trobada per omplir l'estómac abans de la penjada i de l'inici de campanya. "Agafant forces per aquests 15 dies", deien en una piulada.

Per a Junts, la jornada ha seguit amb la penjada de cartells. A la formació, encapçalada per Ramon Bacardit, li corresponien 3 pancartes i 259 fanals.

Foto grupal de la penjada de cartells de Junts per a les eleccions municipals del 28 de maig

Foto grupal de la penjada de cartells de Junts per a les eleccions municipals del 28 de maig / Arxiu particular

El PSC, liderat per Anjo Valentí, ha quedat a 2/4 d’11 de la nit per fer una foto de grup de l’inici de campanya a la seu del partit a la carretera de Cardona. El grup tenia assignades 2 pancartes, 1 cartellera i 1 columna, a banda de 274 fanals.

Foto grupal prèvia a la penjada de cartells d'ERC

Foto grupal prèvia a la penjada de cartells d'ERC / Arxiu particular

El primer cartell l'han els socialistes a mitjanit davant de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, el mateix lloc on van presentar la llista dies enrere. Aquest moment ha quedat retractat en una fotografia que l'alcaldable ha compartit a Twitter. "El primer cartell d'una primera nit de campanya a Manresa", ha dit. Ha aprofitat la publicació per agrair els companys i companyes que han col·laborat en la penjada.

En un comunicat, Valentí ha explicat que el partit busca "sumar i aglutinar el recolzament de tots els manresans i manresanes que vulguin capgirar més d'una dècada amb governs dels mateixos". Així, ha recordat el paper dels tres alcaldes socialistes que ha tingut la capital del Bages, Joan Cornet, Jordi Valls, i Josep Camprubí. "Van transformar profundament la ciutat i la van renovar en la seva estructura urbanística i d’infraestructures", ha dit.

Per la seva banda, Fem Manresa ha passat les hores prèvies al tret de sortida de campanya també en grup. La formació liderada per Roser Alegre ha quedat per sopar a 2/4 de 10 a la Cafeteria Alzina, a la plaça Gispert i prop les 11, ha començat a organitzar-se per a l'encartellada. Abans, però, foto amb una quarantena de persones al fanal de la plaça. "Comença la campanya electoral, continua el camí cap a "una ciutat per viure-hi", ha dit a Twitter. Afronten la campanya pensant en "el que necessitem fer de veritat", amb l'objectiu de "fer una Manresa on la vida sigui la prioritat". La formació tenia 1 pancarta i 2 columnes i 192 fanals.

També van quedar per penjar cartells en el cas de Ciutadans, liderat per Andrés Rojo. Els hi corresponien 131 fanals i, tal com es pot veure a la imatge, un cop el rellotge va marcar la mitja nit, van anar per feina.

Andrés Rojo durant la penjada de cartells per a les municipals del 28 de maig

Andrés Rojo durant la penjada de cartells per a les municipals del 28 de maig / Arxiu particular

Manresa En Comú-Podem ha citat els militants i simpatitzants al seu local del Jacint Verdaguer i ha penjat els primers cartells a la plaça de Sant Ignasi, tal com ha mostrat la líder del grup, Ana Querol. "Comencem la campanya per les municipals sumant esforços barri a barri", ha dit. La formació ha disposat de 49 fanals per penjar-hi els pòsters.

Al PP, «després d’anar a fer unes tapes», tal com van explicar a Regió7, han començat a posar cartells al tros de la plaça del Mil·lenari. La imatge de l'alcaldable Josep Lluís Javaloyes ja penja de 46 fanals de la ciutat.

Representants del PP a Manresa durant la penjada de cartells

Representants del PP a Manresa durant la penjada de cartells / Arxiu particular

Impulsem Manresa, liderada per Joan Vila, s'ha trobat al seu local del carrer del Born a 2/4 d’11 de la nit. Un cop reunits, s'han fet una fotografia de grup amb una de les 3 pancartes que els hi corresponien, que porta inscrit l'emblema "el canvi que il·lusiona". El candidat d’Impulsem ha destacat en un comunicat que “som els únics que presentem projectes inclusius i il·lusionants que faran de Manresa una ciutat capital". "És l’hora de passar pàgina al desgavell, a les directrius que arriben de fora, a no pensar en la gent i les seves necessitats", ha afegit. Els cartells de la formació ja pengen de 268 fanals.

La formació ha explicat que com a tret de sortida de la campanya, també s’ha començat a repartir el segon diari d’Impulsem per totes les llars de la ciutat. En total, es distribuiran unes 30.000 unitats.

"El vot segur". L'alcaldable del Front Nacional de Catalunya Sergi Perramon ha acompanyat amb el mateix text que incorporen els cartells la fotografia de tret de sortida de campanya. El líder del partit a Manresa ha publicat la imatge al seu perfil d'Instagram, on es veu pujat en una escala a punt de penjar un cartell en un dels 55 fanals que els hi corresponien.