Manresa En Comú Podem presenta un programa electoral amb 40 compromisos

El complementa amb propostes pensades exclusivament barri a barri

Membres de la candidatura de Manresa En Comú Podem

Membres de la candidatura de Manresa En Comú Podem / Arxiu Particular

Redacció

Amb la voluntat de fer una proposta “per a una Manresa dels barris, com a mitjà per construir una ciutat única i cohesionada”, la candidatura Manresa En Comú Podem, encapçalada per Ana Querol, presenta un programa dividit en 4 eixos que “són el pal de paller”, i que conjuntament amb el recull de propostes per a cada barri, fruit del procés d’escolta que van iniciar fa un any, conformen “els compromisos pel model de ciutat que volem assolir”.

Per a En Comú Podem, la manca d’inversió, que provoca desigualtat entre els barris, i l'habitatge, són “l'emergència més gran que té la ciutat”, tal com indiquen les xifres i les mateixes entitats socials. També hi ha uns àmbits que consideren molt importants: el repte climàtic, l'energia verda i la mobilitat, així com les polítiques socials “de protecció de les persones, especialment la infància, per l’elevada segregació escolar, i també polítiques per la gent gran”. 

Dediquen un eix a l’impuls de la creació de llocs de treball i l’economia i, finalment, el que fa referència a millorar els mecanismes democràtics en la presa de decisions municipals i propostes per “guanyar poder de decisió”, per part de la ciutadania organitzada.

Quatre eixos

Així, en l’eix “Sumem per una Manresa que guanyi vida” s’hi expliquen les prioritats en matèria de mobilitat i medi ambient, on destaca la proposta de rehabilitació en clau verda del Nucli històric, la recuperació del tramvia, la creació de la comunitat energètica, la pacificació del trànsit o la sobirania alimentària, amb la creació de la regidoria per l'alimentació, i la defensa dels drets dels animals.

En l’eix d’una “Manresa que protegeixi les persones” s’hi prioritza la política d’habitatge amb compromís “de combatre l’exclusió residencial i controlar el preu dels lloguers” i, també “reclamar a la Generalitat la residència del Xup, que l’actual govern ha abandonat“ o aspectes com el reforç de la salut mental, ampliant el psicòleg públic per adults, propostes contra la segregació escolar i la protecció de la infància, proposant “crear la figura d’un comissionat o comissionada per vetllar pels drets dels infants”. I monitors i monitores per obrir els patis escolars. El reforç en l’accés a la cultura i “la democratització” de l’accés l'esport, també hi són contemplades.

En l’eix “Una Manresa amb futur,” plantegen la reindustrialització de la ciutat, l’impuls a l’economia social i solidària, la creació del parc agrari o el reforç de les polítiques de formació i ocupació.

Destaca en el programa el fet que el darrer eix sigui destinat a propostes per reforçar i canviar de paradigma pel que fa a la participació, per atorgar més poder de decisió als consells de districte i les entitats veïnals, així com la creació -a través de la proposta “Cuidem Manresa”- de les brigades, una per barri, per mantenir-los nets i arranjats.

Finalment, presenten un fulletó, repartit personalment pels membres de la candidatura, amb propostes específiques per a cada barri i que, segons expliquen, “són fruit del procés d’escolta que hem estat fent des de fa més d’un any”.