La Masia Parcerisas, situada al municipi de Rajadell, acollirà aquest cap de setmana, dies 20 i 21 de maig, una subhasta d'art a benefici de l'Associació Els Quissos, que rebrà el superàvit de la subhasta. Durant tot el cap de setmana, en horari d'11 del matí a 8 del vespre, es podran fer ofertes a les diferents pintures i objectes que hi haurà exposats a la masia. Diumenge, a les 8 del vespre, es farà la rematada final i s'adjudicaran les peces.

Jornada d'Art i Natura celebrada a la masia Parcerisas l'any passat Arxiu particular

També es podrà gaudir d'un espai gastronòmic amb la food-truck +QCrep i la seva àmplia carta d'hamburgueses, creps i begudes. La zona gastronòmica estarà oberta durant tot el cap de semana, de manera que els visitants podran quedar-se a menjar o fer un refrigeri al pati principal de la masia.

Masia Parcerisas és una casa del segle XIII situada al municipi de Rajadell immersa en un entorn natural de pau i silenci. Es tracta d'una masia completament restaurada i preparada per organitzar casaments i tot tipus d'esdeveniments. També acull estades de turisme rural, ja que disposa d'allotjament per a grups de 8 i 10 persones.

En aquesta ocasió, Masia Parcerisas acull la subhasta solidària per a l'Associació Els Quissos, una protectora de Manresa sense ànim de lucre que treballa per incrementar el nombre d’adopcions i evitar que els gossos passin massa temps al refugi. La protectora s'encarrega de garantir les seves necessitats bàsiques, com l'alimentació, passejos i cures veterinàries, fins que no troben una família que els adopti.

Un gos acollit a l'Associació Els Quissos Arxiu particular

Què és l'Associació Els Quissos?

Els Quissos és una associació sense ànim de lucre dedicada a ajudar i a acollir gossos i gats que es queden sense llar. La majoria viuen al seu refugi en plena natura i alguns també en cases d’acollida. L'objectiu és trobar famílies que els vulguin adoptar per reduir el nombre d’abandonaments. Entreguen tots els seus animals vacunats, amb xip, analítiques i esterilitzats i, en casos excepcionals, demanen el compromís d’esterilització als futurs propietaris.

És una protectora petita i treballa per incrementar el nombre d’adopcions i evitar que els gossos passin massa temps al refugi sense gaudir de la vida en família que es mereixen. No obstant, els garanteixen totes les necessitats bàsiques: aliments i aigua, passejos i educació, atenció i jocs, dietes específiques, cures veterinàries i medicacions sempre que és necessari.

No podrien fer el que fan sense l’ajuda inestimable dels voluntaris, les cases d’acollida i els veterinaris col·laboradors.

Habitualment, viuen al refugi entre 20 i 30 gossos adults i en cases d’acollida una quantitat variable de gossos i gats que esperen ser adoptats, tenir una casa on viure i una família en qui confiar per sempre.