Fem Manresa fixa tres prioritats inajornables per al Xup

La candidatura esmenta la defensa de l’escola Muntanya del Drac, la construcció de la residència pública i un transport públic adequat i integrat com imprescindibles per millorar la vida al barri

A la dreta, l'actual regidor i número tres a la llista de Fem Manresa, Jordi Trapé, al Xup, on van ser aquest dijous parlant amb es veïns

A la dreta, l'actual regidor i número tres a la llista de Fem Manresa, Jordi Trapé, al Xup, on van ser aquest dijous parlant amb es veïns / Arxiu particular

Redacció

Després de portar la veu de l'Associació de Veïns del Xup de Manresa al ple de l'Ajuntament per reclamar la reobertura del dispensari mèdic del barri, i de pressionar repetidament el govern municipal amb preguntes sobre l'adequació del camp de futbol -amb l'objectiu d'assegurar uns serveis públics de qualitat a tots els barris de Manresa i de valorar l'esport més enllà del seu rendiment econòmic-, Fem Manresa anuncia que vol continuar treballant per millorar la vida tant al barri del Xup com a tota la ciutat de Manresa.

Pensen que és d'alta prioritat tractar l'escola Muntanya del Drac amb respecte, i per tant, fixen com a línia prioritària de treball revertir les mancances que ha patit. En aquest sentit, esmenten la reducció de places per a infants de tres anys o el transport escolar insuficient amb què compta actualment.

També consideren absolutament imprescindible i urgent que l'Ajuntament exerceixi una pressió contundent sobre la Generalitat per aconseguir l'execució de la construcció de la residència pública de 90 places al barri del Xup. Remarquen la seva importància pel benestar dels ciutadans, especialment la gent gran.

La candidatura municipal també planteja com a prioritat garantir un transport públic eficaç al barri. Defensen una Manresa sense barris abandonats i que aposti per una mobilitat ecològicament responsable, assegurant un transport públic adequat per a tots els veïns, amb una freqüència apropiada i una integració a la xarxa de transport urbà de la ciutat.

Pregunta al ple municipal

Al ple d'avui dijous, la formació ha presentat una pregunta relacionada amb la seguretat del parc infantil que s'està rehabilitant al barri que sorgeix arran de les preocupacions expressades per diversos veïns davant les noves infraestructures que s'estan instal·lant.