Bacardit assegura que en qüestions de seguretat, “qui la fa, la paga”

L'alcaldable de Junts aposta per augmentar la presència policial als carrers, posar en marxa la figura del vigilant de barri, posar més càmeres de videovigilància i crear una regidoria específica de convivència ciutadana i seguretat

Ramon Bacardit, alcadable de Junts, fotografiat al barri de les Escodines de Manresa

Ramon Bacardit, alcadable de Junts, fotografiat al barri de les Escodines de Manresa / Arxiu particular

Redacció

L’alcaldable de Junts per Manresa, Ramon Bacardit, ha assegurat que “en qüestions de seguretat, a Manresa, qui la fa, la paga”. “Els ciutadans tenen por i se senten insegurs. Això és una realitat que cap dada podrà rebatre. Perquè les sensacions són també realitat”.

D’aquesta manera, el candidat assenyala que “el primer que s’ha de fer és reconèixer la situació i actuar amb decisió. Una cosa que, fins a d’avui, encara no s’ha fet”. “Si volem una ciutat segura i tranquil·la, cal aplicar les ordenances i ser molt dur amb qui es comporta de forma incívica. Qui la fa, la paga; hem d’acabar amb el 'bonisme' i la candidesa i demagògia d’alguns partits i que ens ha portat on som”, ha recalcat.

Perquè, “no podem consentir que es pugui escopir al carrer, guixar les parets, malmetre el patrimoni, embrutar els carrers o la natura, cridar i fer soroll innecessari al carrer o ocupar la propietat privada i pública”. No és només una qüestió de seguretat el que preocupa els ciutadans sinó de mal ambient i de manca de respecte a allò públic i privat. El que és públic és de tots no és que no sigui de ningú.

És per això, que si és elegit alcalde, proposa una sèrie d’actuacions per acabar “d’una vegada i per totes, amb la inseguretat a la ciutat i tornar a garantir el civisme i l’ordre públic”.

Més policia local, vigilants i videocàmeres

Augmentarem la presència policial als carrers amb patrulles mixtes de Policia local i Mossos i treballarem per una major coordinació entre cossos. Incrementarem un 30% els agents, millorarem l’equipament del cos (vehicles i material de treball), i introduirem plans de formació específica: intervencions en casos de violència domèstica, entre altres”. Ha assenyalat que, “tenint en compte la població i les característiques socials de la nostra ciutat, creiem que necessitaríem 132 agents efectius, a diferència dels 97 que hi ha actualment”.

També “posarem en marxa la figura del vigilant de barri i incrementarem els agents cívics i posarem més càmeres de videovigilància i millor il·luminació per detectar els punts negres de la ciutat”, tant en “barris del centre de la ciutat, com a les Escodines o al Centre Històric, com en barris més perifèrics”, detalla. I farem un major control del consum de drogues i alcohol a la via pública”.

Creació de la regidora de Convivència Ciutadana i Seguretat

“Els límits de convivència de la ciutat són els límits del civisme. Cal conscienciar sobre els valors del civisme i alhora aplicar les ordenances i ser inflexible amb qui es comporta de forma incívica”, ha assegurat.

Per restablir i garantir l’ordre públic i la seguretat i per promoure el civisme a la ciutat, l’alcaldable de Junts també ha proposat crear una regidoria específica, la Regidoria de Convivència Ciutadana i Seguretat, perquè impulsi un “Contracte Cívic” entre els manresans que posi sobre la taula els compromisos de tothom, els drets i els deures i desenvolupi el Pla de Civisme que tenim sobre la taula des de fa anys.

[object Object]

Aquest diumenge, 21 de maig, tindrà lloc el míting central de campanya de Junts per Catalunya a Manresa, a la plaça Major. L’acte comptarà amb la presència de la presidenta del Parlament Laura Borràs; el secretari general de Junts, Jordi Turull, i l’alcaldable per Manresa, Ramon Bacardit, entre altres candidats de Junts a les municipals. És obert a tota la ciutadania. El míting tindrà lloc a les 12 del migdia.