La fira ExpoBages tanca el cap de setmana amb una jornada de recuperació sense xàfecs

La pluja de divendres i de dissabte va jugar una mala passada als expositors, però la majoria va tancar ahir al vespre el certamen manresà amb les expectatives complertes uL’organització celebra la consolidació del model TecnoBages

Helena Carbonell

Helena Carbonell

L’ExpoBages va arribar ahir a la seva darrera jornada amb totes les mirades posades al cel. La pluja dels dos dies anteriors va fer la guitza a totes les parades que formen una de les fires més característiques de Manresa. Els expositors lamentaven les precipitacions, però alguns van poder recuperar les vendes perdudes al llarg de la jornada d’ahir diumenge.  

Alguns paradistes consultats per Regió7, però, asseguren que les vendes de dissabte al matí van ser tan bones que ja van aconseguir complir les seves expectatives. És el cas d’Eva Bautista, que va venir de Barcelona per primera vegada amb la seva botiga de roba. Està bastant segura que repetirà perquè «la gent és molt receptiva i les vendes han anant d’allò més bé». 

El director de l’escola d’idiomes Madison, Eduard Salas, no podria haver complert les expectatives de la fira perquè directament no se n’havia fixat. «Penso que el més important és ser-hi, fa trenta-cinc anys que hi participem, o sigui que crec que alguna cosa estem fent bé», deia. També pensa que «la presència de les empreses és el més rellevant de la fira», afirma el director del gimnàs Cube, Lluís Serracarbassa, que creu que els tallers infantils que han fet a l’ExpoBages són «una forma d’atraure possibles abonats». Serracarbassa assegurava que aquesta fira és «un dels pocs llocs on s’ofereixen promocions ». 

Pel que fa a la secció de vehicles de la fira, la presidenta del Grup d’Automoció del Bages, Maria Masana, va declarar que «el volum de vendes ha estat semblant al de l’any passat». Tanmateix, en aquest sector les fires multisectorials com l’ExpoBages es fan servir com un gran aparador. Es preveu que en les properes setmanes les visites a concessionaris de la comarca s’incrementin de forma notable gràcies a la fira. 

La consolidació d’un model

El gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda, està satisfet amb aquesta edició de l’ExpoBages, concretament amb el contingut potenciat de l’apartat tecnològic TecnoBages. Per a Tulleuda, aquest ha estat «l’any de consolidació del model», que pretén convertir-se en un referent de fira al país. 

L’espai TecnoBages situat a la plaça de Sant Domènec va acollir «la part més lúdica de tecnologies molt potents». Hi havia activitats com un planetari, un simulador de conducció i un taller de drons, que va ser el més popular al llarg de tot el cap de setmana. Tulleuda apuntava que «el fet que tot sigui gratuït ens permet apropar-nos a sectors com, per exemple, els adolescents». 

No plou al gust de tothom

Tot i que mai no plou al gust de tothom, la qualificació de «desastre» només la va fer servir una de les paradistes consultades, Montse Oller, que venia roba i encens, entre altres objectes. Apuntava que el fet que «s’hagi fet la tercera setmana del mes també influeix que la gent no gasti tant», per aquest motiu i per les previsions de pluja opina que ha estat una ExpoBages «mal plantejada». 

Des de la parada de Les Apicultores, Aida Palau va fer una valoració positiva de l’ExpoBages en general. A més de vendre mel i espelmes, es dediquen a fer divulgació sobre l’apicultura i les abelles en general. Per aquesta raó també es van impartir tallers de fer espelmes per als més petits. Tot i la seva voluntat de divulgació, Palau recordava que les vendes de mel i espelmes són el seu «ingrés principal», i estava contenta d’haver fet «un bon volum de vendes» a la tarda.