La Junta Comarcal del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) organitza, conjuntament amb l’Associació de Veïns del barri de Sant Pau de Manresa, un acte d’homenatge al metge i sacerdot Pere Tarrés, que tindrà lloc el proper dissabte 27 de maig a les 13 hores, a la Plaça de la Verge de l’Aurora – Carrer del Dr. Tarrés, a Manresa.

El barri de Sant Pau té una forta vinculació amb Pere Tarrés, ja que hi havien treballat l’avi i altres familiars i havia estat domicili ocasional de la família. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Manresa va aprovar l’any 1955 posar el nom de Pere Tarrés a dels carrers del barri.

Beatificat

La celebració homenatjarà la figura del doctor Pere Tarrés i Claret (Manresa, 1905 – Barcelona, 1950), metge i sacerdot català de gran trajectòria social i religiosa. Pere Tarrés és l’únic membre del Col·legi de Metges de Barcelona que ha estat beatificat per l’església catòlica, en un acte que va tenir lloc a Loreto (Itàlia) l’any 2004.

L’acte consistirà en una ofrena floral a càrrec de representants de l’Associació de Veïns del barri de Sant Pau de Manresa, de la família Tarrés, de la Junta Comarcal del Bages del CoMB, de l’Arxiu Històric de Ciències de la Salut i de l’Ajuntament de Manresa. Podeu accedir al programa complet de l’acte en aquest enllaç.