Mil tres-cents alumnes han participat en un projecte de servei comunitari amb Althaia

Els estudiants han tirat endavant accions per contribuir a la millora de la salut pública

Imatge de l'acte de cloenda del projecte d'aquest curs

Imatge de l'acte de cloenda del projecte d'aquest curs / Althaia

Redacció

Mil tres-cents alumnes de setze centres escolars han participat en un projecte de servei comunitari amb Althaia durant els darrers 3 anys.

El darrer curs, prop de 400 nois i noies de 3r i 4t d’ESO de 6 centres educatius del Bages i del Moianès han reflexionat i debatut sobre la relació entre ciutadania, salut i solidaritat i han tirat endavant iniciatives i accions de micromecenatge.

Aquest curs han participat nois i noies de 3r i 4t d’ESO de 6 centres educatius del Bages

Aquest curs han participat nois i noies de 3r i 4t d’ESO de 6 centres educatius del Bages / Althaia

Les iniciatives han servit per recaptar fons i donar a conèixer el programa que té en marxa Althaia de millora de l’atenció a infants i joves. Entre aquestes activitats hi ha la decoració de torretes amb productes reciclats, l’organització d’una jornada esportiva, la venda de llibres de segona mà per Sant Jordi, el sorteig d’una panera solidària, i l’elaboració i venda de punts de llibre, polseres i d’altres objectes.

Salut i educació

L'acte de cloenda del projecte d'aquest curs va comptar amb la participació de Manel Jovells, director general d’Althaia; Gemma Boix, directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, i Maria Mercè Tarragó, regidora de Ciutat saludable de l’Ajuntament de Manresa, que van posar en valor la importància del treball conjunt de dos pilars fonamentals de la societat com són la salut i l’educació i que en aquest projecte conflueixen.

Els centres que han participat en el projecte aquest curs són l’institut Llobregat (Sallent), l’institut Cardener (Sant Joan de Vilatorrada), l’institut Moianès (Moià), la Salle (Manresa), l’institut Cal Gravat (Manresa) i FEDAC Manresa (Manresa).