Resultats eleccions municipals a Manresa

Consulta a Regió7 qui ha guanyat les eleccions a Manresa aquest 28-M | Segueix l'escrutini en directe

Butlletes a l'institut Lluís de Peguera de Manresa en les eleccions municipals del 2019

Butlletes a l'institut Lluís de Peguera de Manresa en les eleccions municipals del 2019 / Arxiu/Mireia Arso

Catalunya viu aquest 28 de maig les eleccions municipals. A Manresa, els comicis arriben després de 4 anys de mandat en que l'alcaldia ha estat compartida per ERC i Junts amb Valentí Junyent (Junts) com a batlle durant el primer any, i Marc Aloy (ERC), durant els altres tres. El resultat del 28-M, al qual concorren 10 formacions, marcarà el futur de la capital del Bages i, segurament, tornaran a ser necessaris els pactes. També caldrà veure quin paper juga el votant indecís i la participació ja que aconseguir un regidor més, o un menys, pot ser decisiu per aconseguir l'alcaldia a Manresa després de les eleccions municipals (en els comicis del 2019, Esquerra va guanyar per només 11 vots).

Resultats de les eleccions a Manresa

Durant tot aquest diumenge, i des de l'obertura dels col·legis electorals a les 9 del matí, Regió7 està seguint en directe la jornada electoral. Consulta a l'especial informatiu de Regió7 l'última hora d'aquestes eleccions 28 de maig i coneix al moment les últimes notícies. A més, des de les 8 de la tarda t'oferim en viu l'evolució de les les dades de l'escrutini a Manresa. Tens desglossats al nostre cercador el nombre de regidors i els vots que va sumant cada partit i podràs veure en directe quina és la força preferida a Manresa per l'electorat.

Els polítics han viscut uns últims 15 dies de campanya intensos, amb una agenda plena d'actes públics amb l'objectiu d'intentar convèncer aquells votants de Manresa amb dubtes. D'aquesta capacitat de mobilització dependrà la renovació de les alcaldies als diferents municipis de Catalunya, on previsiblement entraran cares noves als plens i poden haver sorpreses a cada alcaldia.

Avui, 28 de maig, estan cridats a votar tots els ciutadans empadronats majors de 18 anys. En algunes altres regions també se celebren les eleccions autonòmiques i, segurament, a Madrid hi haurà molts ulls posats en aquests comicis, ja que ben aviat hi haurà les Generals. Els resultats i les possibles aliances que es forjaran després del 28-M determinarà qui s'imposa en la política de l'Estat. Segueix en directe les últimes notícies de les eleccions 2023 a Regió7.

Totes les llistes de les eleccions municipals a Berga

ERC repeteix amb Marc Aloy com a cap de llista a l'alcaldia, que ha governat per primera vegada després de 80 anys. Junts presenta Ramon Bacardit de candidat. Un exregidor d'Urbanisme durant el primer mandat de Valentí Junyent, del 2011 fins al 2015. L'altra opció 'postconvergent' és Impulsem, que presenta Joan Vila com a candidat. De la seva banda, el candidat del PSC és el politòleg Anjo Valentí, que va entrar de regidor socialista en substitució de l'històric Felip González. A Fem Manresa repeteix candidata amb Roser Alegre, i també repeteix candidat Ciutadans, amb Andrés Rojo al capdavant. Josep Lluis Javaloyes (PP), Sergi Perramon (FN) i  Inmaculada Cervilla (Vox) encapçalen les altres tres formacions.