L'exalcalde de Manresa Jordi Valls serà regidor a Barcelona

El manresà forma part de la llista del PSC per governar a l'Ajuntament barceloní encapçalada per Jaume Collboni, on ocupa el lloc número 9 · Els socialistes han tret 10 regidors a les municipals celebrades aquest diumenge

Jordi Valls

Jordi Valls / Arxiu/Oscar Bayona

Gemma Camps

Gemma Camps

L’exalcalde de Manresa Jordi Valls serà regidor de l’Ajuntament de Barcelona. Valls forma part de la llista de Jaume Collboni, que ha tret 10 regidors a les eleccions municipals celebrades aquest diumenge; Valls ocupa el número 9. El que encara no se sap és si el manresà formarà part del Govern de l'Ajuntament de Barcelona o de l’oposició. Dependrà dels pactes que puguin sorgir. D’entrada, el guanyador de la contesa electoral va ser Xavier Trias, amb 11 regidors. Per davant de Valls, a la llista encapçalada per Collboni hi ha Maria Eugènia Gay, Laia Bonet, Albert Batlle, David Escudé, Marta Villanueva, Lluís Rabell i Rosa Alarcón.

L'anunci de la convocatòria d’eleccions generals el 23 de juliol fet aquest dilluns al matí per part del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha obert un escenari amb resultats imprevisibles que poden tenir efectes en la composició dels Ajuntaments i en els pactes per constituir-los, inclòs el de Barcelona.

Alcalde entre els anys 1995 i 2006

Jordi Valls i Riera (Manresa, 1960) és Llicenciat en Dret per la UAB. Va ser alcalde de Manresa entre els anys 1995 i 2006, conseller de Treball i Indústria de la Generalitat l’any 2006 i president de l’Autoritat Portuària de Barcelona entre el 2006 i el 2010. Posteriorment, es va incorporar al sector privat ocupant diferents responsabilitats al grup Suez. Des d’octubre de 2020 és director general de Mercabarna.