Sant Domènec acull dissabte la 10a edició de la Festa Intercultural de Manresa

Hi haurà catorze parades de les entitats participants i actuacions entre les 6 de la tarda fins a la mitjanit · L'objectiu és mostrar la diversitat cultural que hi ha a la ciutat

Actuació en una edició de la Festa Intecultural de Manresa

Actuació en una edició de la Festa Intecultural de Manresa / Arxiu/Hajar Echenouili

Redacció

 

La Festa Intercultural de Manresa arribarà aquest dissabte 3 de juny -al llarg de la tarda i vespre- a la desena edició. Aquesta activitat festiva i de convivència l'organitza la regidoria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Manresa amb el suport de la Diputació de Barcelona. Tindrà lloc a la plaça de Sant Domènec. L'objectiu és apropar a la ciutat la diversitat d'orígens, associativa, cultural i religiosa que hi ha a Manresa, i afavorir la interacció i la proximitat. Cal recordar que la ciutat compta amb la presència de ciutadania originària de 106 països diferents, que representen el 20,06% del total de la població, al marge dels que ja han assolit la nacionalitat i les noves generacions nascudes al país.

Les entitats participants donaran a conèixer les seves activitats, així com la seva riquesa cultural a través de música, balls i una mostra artesana i gastronòmica dels seus respectius països d’origen. La inauguració de la festa tindrà lloc a 3/4 de 6 de la tarda, passant a continuació a l’inici dels espectacles. Es preveu finalitzar al voltant de la mitjanit.

Entorn de la plaça de Sant Domènec es distribuiran 14 parades de les entitats participants que són: l’Associació Africana de Solidaritat; l’Associació Cultural Argentina de Manresa; l’Associació Boliviana de Manresa; l’Associació de Colombians Residents al Bages; l’Associació de Dones Al Noor de Manresa; l’Associació d’Equatorians de Manresa; la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa; l’Associació de Ghanesos del Bages; l’Associació de Guineans de Manresa; la Comunitat islàmica del Bages-Mesquita El Fath; l’Associació d’Amics del Senegal del Bages; l’Associació Cultural Romanesa de Manresa; la Federació de Joves Xinesos d’Ultramar i l’Associació Centre Cultural Xinès a Manresa.

Programa d’actuacions

  • 17.45 h. Inauguració de la festa
  • 17.55 h-18.35 h. Associació Centre Cultural Xinés de Manresa: Grup de danses xineses i Barcelona Qimei
  • 18.35 h-19 .15 h. Associació Africana de Solidaritat (Camerun): Danses tradicionals a càrrec Ass. Kamer Dance de Cameroon
  • 19.15h-19.55 h. Associació Cultural Romanesa de Manresa: Folk romanès amb harmonia
  • 19.55 h-20.35 h. Associació Cultural Argentina de Manresa: Espectacle “Gol i tango”
  • 20.35 h-21.15 h. Associació Boliviana de Manresa: Grup Algarrobo i Quebracho
  • 21.15 h-21.55 h. Associació de Ghanesos del Bages: Grup d’Adowa danses i Kpalogo
  • 21.55 h-22.35 h. Associació de Dones Al Noor de Manresa: Maalem Mohamed Khtira - Gnawa Barcelona (Música Gnawa marroquina)
  • 22.35 h-23.15 h. Associació d’Equatorians de Manresa: Grup de danses de la Costa, Sierra i Orient: Saihua-Ecuador
  • 00.00 h Finalització de la Festa