La colla castellera Tirallongues de Manresa ha actuat aquest diumenge a la Plana de l’Om de la capital del Bages, juntament amb els Castellers de Santpedor i els Castellers de l’Alt Maresme, amb motiu de la fira de l’Ascensió. Com havien anunciat els darrers dies, els manresans tenien el repte de fer un pas més endavant aprofitant aquesta diada. Aquest moment va arribar a la segona ronda de castells, quan van descarregar el primer 4de7 amb agulla de la temporada, un castell de set i mig molt celebrat. Va ser, també, la primera diada de la temporada que van descarregar tres estructures de set pisos.

Els castells aconseguits fan que tanquin el primer terç del present curs amb molt bones sensacions per encarar el segon terç amb les màximes ambicions per afrontar castells encara més grans i difícils.

El 4de7 amb agulla dels Tirallongues Arxiu particular

Els Tirallongues van iniciar la diada amb un pilar de 4 d’entrada; a primera ronda de castells van descarregar un 4de7; a segona ronda, van executar el 4de7 amb agulla, un 3de7 a tercera i un pilar de 5 a les rondes de pilars. Van acomiadar la jornada amb 2 pilars de 4 de sortida.

El 3de7 completat per la colla manresana Arxiu particular

Per part de Castellers de Santpedor, van descarregar un pilar de 4 d’inici. A primera ronda van mostrar un 5de6, a segona ronda un 2de6 que, en aquest cas, va quedar com un intent desmuntat; en la ronda de repetició, aquest castell va tornar a quedar com un intent. Per a la tercera ronda van descarregar un 4de6 amb agulla, i a les rondes de pilars van executar un pilar de 5 que en aquest cas també va quedar com un intent desmuntat, i un pilar de 4 de comiat.

Els Castellers de l’Alt Maresme, també anomenats ‘Maduixots’, van sortir amb un pilar de 4 d’entrada, i a les rondes de castells van descarregar un 3de6, un 3de6 amb agulla, un 2d6, i, finalment, un pilar de 4.