ERC Manresa explora com "formar govern o assolir acords de governabilitat"

Afirma que s'ha reunit amb el candidat de Junts, Ramon Bacardit, amb el PSC, amb Fem i que ho farà amb Impulsem

La candidatura d'ERC la nit electoral

La candidatura d'ERC la nit electoral / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

ERC de Manresa ha fet públic un comunicat en el qual afirma que ha iniciat les converses amb Junts, PSC i Fem amb l’objectiu d’analitzar els resultats i d’explorar les possibilitats "de formar govern o assolir acords de governabilitat". Dimecres al matí l’alcalde i cap de llista, Marc Aloy, va mantenir una trobada amb Ramon Bacardit, candidat de Junts, i a la tarda representants de la candidatura d’ERC Manresa es van reunir amb el PSC. Dijous es va fer una reunió amb representants de Fem Manresa.

En aquestes primeres trobades ERC i la resta de formacions han analitzat la situació de les eleccions en les quals, en paraules d'Aloy, “vam ser la llista més votada, cosa que valorem positivament, però alhora creiem que és necessari fer una reflexió profunda. Cal plantejar-nos les causes de la baixa participació en unes eleccions, les municipals, que són les que toquen més de prop la ciutadania. 10.000 votants s’han quedat a casa i tenim el deure de saber per quins motius, i de fer tot el possible per tornar a motivar-los per participar”.

Força més votada

Segons Aloy, va traslladat a la resta de grups que, malgrat que ERC ha estat la força més votada, la seva voluntat és la de teixir el màxim d’aliances i complicitats per formar un govern fort i cohesionat. En aquest sentit, l’actual alcalde destaca que "amb aquestes tres formacions ja s’han consensuat i tirat endavant projectes molt importants per a la ciutat. Per això, les reunions han de servir també per corroborar si aquests projectes de ciutat són compartits per la resta de forces i també per contrastar programes, especialment amb Junts per Catalunya, socis de govern d’ERC els últims 8 anys".

Després d’aquest primer contacte, els grups polítics s’han emplaçat a properes trobades per obrir negociacions i explorar les possibilitats d’arribar a acords. ERC afirma que "també té previst fer una primera trobada amb Impulsem, la cinquena formació més votada als comicis de diumenge".