En el marc de les activitats de la Setmana del Grup Social ONCE a Catalunya i sota el lema "Amb tu transformem vides", sor Lucia Caram s’ha posat aquesta tarda en la pell d’una persona cega. La monja argentina establerta a Manresa des de fa dècades ha experimentat en primera persona com es desplaça una persona cega, tot caminant amb els ulls tapats amb antifaç i amb l’ajuda d'un bastó. Ha fet el recorregut des d'un local a la carretera de Vic de la Fundació del Convent de Santa Clara, que dirigeix, fins a una cafeteria propera, per fer un cafè a les fosques. L’activitat ha comptat amb la participació de Maite Siles, directora de l’ONCE a Manresa i afiliats i afiliades de l’Organització.

Caram caminant ajudada per un bastó

Caram caminant ajudada per un bastó Arxiu particular

Setmana del Grup Social ONCE a Catalunya

Les activitats de la Setmana del Grup Social ONCE a Catalunya tenen una finalitat múltiple: donar a conèixer la feina que diàriament es realitza a l'ONCE; mostrar les capacitats dels afiliats i afiliades i sensibilitzar la ciutadania donant-li opció de posar-se en la pell d’una persona cega.

“Compartim amb la societat catalana el nostre espai, la casa de la Il·lusió de l’ONCE de cada ciutat, per visibilitzar el dia a dia de les persones cegues i amb discapacitat visual greu. I agraïm a la ciutadania la solidaritat per fer-nos costat amb la nostra loteria social, responsable i segura, que ens permet donar serveis socials personalitzats a més de 10.000 afiliats i afiliades de tot Catalunya. Us convidem a visitar-nos i sumar esforços per fer una societat més inclusiva, igualitària i humana”, ha explicat Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya.

Els 18 centres i agències que l'ONCE té a Catalunya (Barcelona, Badalona, El Prat de Llobregat, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Sabadell, Terrassa, Vic, Vilanova i La Geltrú, Girona, Blanes, Figueres, Lleida, Reus i Tarragona) acullen des del 26 de maig fins al 2 de juny el programa d'activitats de la Setmana de l'ONCE Catalunya, que culminarà amb la celebració del Dia de la Gran Família de l'ONCE, a Port Aventura dissabte 3 de juny.

Caram amb unes ulleres de simulació, dins de l'experiència que ha viscut de la mà de l'ONCE

Caram amb unes ulleres de simulació, dins de l'experiència que ha viscut de la mà de l'ONCE Arxiu particular